Svet

'Kdo bo sploh še želel v vlado s Šarcem?'

Ljubljana, 28. 01. 2020 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Aleksander Pozvek
Komentarji
13

Po odstopu premierja Marjana Šarca pa glave ostajajo vroče. Razprava, kdo je bolj kriv, da je Šarčeva vlada razpadla, se nadaljuje. Šarec pravi, da je s 13 poslanci naredil, kar je lahko. Poslanec SD Matjaž Nemec pa, da so želeli prvega med enakimi, dobili pa so drugega Janšo. Medsebojno obtoževanje med koalicijskimi strankami pa že spominja na predvolilno kampanjo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Levicarjikmeee
30. 01. 2020 19.01
+2
Cirkus kolorado hahahhaha
NeMoresVerjet
30. 01. 2020 18.51
+1
Če so dobili Janšo in jih to moti zakaj si potem želijo pogovorov z Janšo? Čisto prav je storil. Poslušati nekaj spremeniti z nakladači in izsiljevalci, ki jih bolj skrbi poslanska plača kot rezultat, je nesmiselno. Ponovne volitve pa da končate še z manj sedeži oz lepo izpadete. Kdor še enkrat voli Bratuškovo in podobne si pa dejansko zasluži še 4 leta SDSa. Zgovarjati se na Šarca, ki bi po njihovem moral lepo poklekniti pred vsako zahtevo luzerjev, ki niso dobili nobene večine, je pa naravnost patetično. Pa naj zmagajo desni, prav vam je.
staridida
30. 01. 2020 15.14
+3
Jaz sem vam stalno pravu in vam še pravim, da Šarko bo padu pod Cmerkota...
omega _v6
30. 01. 2020 14.15
+5
Vprašanje je res na mestu! Kdo bo hotel še v vlado z Šarcem z levico ali SD-jem? Tako vzvišeno se obnašajo ti trije predsedniki strank kit,da bi po volitvah lahko sami z večino vodili vlado!? Mislim,da so potrebni treznega razmisleka kajti na volitvah bosta zopet izenačena levica in desnica zato bo zopet sestaviti koalicijo iz večih strank!! Bojim se da bo to sedaj še bolj nemogoče,ker se strake dosedanje koalicije zelo dobro poznajo!!
setisfekšn
29. 01. 2020 19.13
-6
Meni je sarec v redu!mislil je najboljše in mislil je da bo lahko ker je nov veter vendar to ni kar tako!!mislim da je prehitro obupal prehitro se je dal sprovicirat če je pameten se jaz na njegovem mestu oddaljil od vsega!!za ta nizkotna bombardiranja moraš imeti zelo trd značaj drugače ne gre!!
omega _v6
30. 01. 2020 14.23
+5
vanjski majstor Prvo moraš razumeti parlamentarno demokracijo in takrat bi tudi ti vedel,da ni možno voditi države brez VEČINE v parlamentu!! Šarec je za tebe bil mogoče res vredi za svoje ministre pa ne saj so ga prav ministri iz njegove stranke začeli zapuščati!! Vladati v sodelovanju z levico ni možno saj so hinavci!!
sienna
29. 01. 2020 13.32
+25
Kar v zadnjih dneh poslušam in berem, mi gre milo rečeno na bruhanje. Prvič: Premier se je odločil, da odstopi, krivi ostale koalicijske partnerje z namenom pridobitve novih glasov in poziva na predčasne volitve. Meni se zdi totalno neprimerno, da človek, ki odstopi, potem ponovno kandidira in obljublja, kaj bo naredil. Pa je imel priložnost. Kljub volitvam, nekega bistvenega premika v procentih ni pričakovati - mogoče jih bo pridobila LMŠ ravno na račun sedanjih koalicijskih partnerjev. Drugič: Še pred 10 dnevi je bila debata v 24ur, kjer so SAB,SMC,LMŠ zatrjevali, da v koaliciji vse deluje, kot mora, da se pogovarjajo. Potem pa po premierjevem odstopu vsi v "luft" in na dan pridejo te razpoke, ki so očitno že bile dlje časa prisotne. Absurdno! Samo podaljševanje agonije. Tretjič: Stranka SMC je bila med tistimi, ki so najbolj zavračale koalicijo s SDS. Zdaj pa, ko so v brezizhodnem položaju, bi se pa pogovarjali. Pač katastrofa od stranke. In ne morem mimo tega, da se politiki morajo zmenit med sabo. Najverjetneje bo tudi naslednje volitve zmagal SDS in se bo potrebno z njimi pogovarjati, ker sedaj vidimo kam nas je ta anti-Janša programska koalicija pripeljala. SPET volitve, kot že trikrat do sedaj.
cakra
30. 01. 2020 09.13
+13
Ko odstopi in razlaga da se z to vlado ne da delat, nato čez 1 uro povabi Počivalška na združitev v predčasne volitve,vprašat se je treba Kdo je tu nor. Kaj se Šarec norčuje iz naroda.
NeMoresVerjet
30. 01. 2020 18.55
Tebi očitno ni jasno, da on brez podpore teh lopovov ne more nič. In če je dal obljubo, da bo delal tako ali tako, potem pa se izkaže, da je edini način, da se kaj naredi to, da požre besede in izvede program strank, ki so posamično na volitvah dobile premalo glasov je jasno, da se odstopi. Vsak človek s karakterjem bi rajši odatopil kot pa da požre svoje besede. Je pa jasno, da ljudem po toliko letih nategovanja ni jasno, da je to edino normalno in da se v drugih državah počne enako. Edina razlika tam je to, da ko se sestavi koalicija začnejo delati, pri nas je pa to samo drugi polčas, kjer se lepo naprej poriva ideje, ki na volitvah niso dobile podpore.
Karantanija
29. 01. 2020 13.01
+5
Če bo zmagal, se jih bo večina drenjala pri koritu.
lars1102
29. 01. 2020 16.03
+6
JE-BI-GA
30. 01. 2020 15.15
+1
Ob koritu ne bo nekega prerivanja, če bodo volivci pametni, videno in preizkušeno na odpad zgodovine, menim da je 30 let laganja bilo dovolj, predvsem povzročene škode na vseh segmentih državljanom in državljankam vključno z državo. Pa srečno slovenija na novih volitvah..............
Levicarjikmeee
30. 01. 2020 19.01
Tudi zdaj niso izvolili niti šivilje niti Kahla pa sta bla zraven