Tujina

Strokovnjaki za kemično orožje kmalu v Siriji

New York, 10. 04. 2018 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, / K.H.
Komentarji
158

Sirska vlada je v državo povabila skupino strokovnjakov Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW), da obiščejo sirsko Dumo, ki naj bi bila minuli konec tedna prizorišče domnevnega napada s kemičnim orožjem.

Sirija je doslej zavračala trditve, da je v napadu na Dumi, ki velja za zadnjo trdnjavo upornikov v oblegani enklavi Vzhodna Guta, uporabila kemično orožje. Sirski mediji poročajo, da je zunanje ministrstvo sporočilo, da je pripravljeno na sodelovanje s skupino strokovnjakov OPCW.

"Ministrstvo je poslalo formalno vabilo OPCW, naj pošlje skupino v Dumo in preuči trditve o domnevni uporabi kemičnega orožja. Sirija je pri tem pripravljena zagotoviti vso potrebno podporo," so še sporočili iz Damaska.

Sirsko povabilo OPCW je bilo izdano, nekaj ur preden bo Varnostni svet Združenih narodov razpravljal o predlogih resolucije, ki sta ju vložili Rusija in ZDA.

OPCW je sicer že sam sporočil, da preiskuje trditve o napadu s kemičnim orožjem, a so doslej izvedli le preliminarne analize.

Hkrati so iz OPCW danes sporočili, da bodo njihovi inšpektorji kmalu odpotovali v Dumo, kjer naj bi preiskali navedbe o domnevnem napadu s kemičnim orožjem. Napoved OPCW sovpada tako s povabilom sirske vlade kot prejšnjimi pozivi iz Rusije, ki je ključna zaveznica sirskega režima, o preiskavi navedb o domnevnem napadu s kemičnim orožjem.

"Skupina se pripravlja, da bi kmalu odpotovala v Sirijo," so sporočili iz OPCW.

Donald Trump zaradi preiskave odpovedal obisk v tujini

"Predsednik ostaja v ZDA, da bi nadzoroval ameriški odgovor Siriji in spremljal razvoj dogodkov po svetu," je povedala tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders.

Trumpa je danes zapustil nov pomemben sodelavec. S položaja je namreč odstopil njegov glavni svetovalec za domovinsko varnost Tom Bossert. Trump mu je izrazil hvaležnost za njegovo zavezanost varnosti ZDA.

Trump bi moral po prvotnih načrtih v petek iz Washingtona odpotovati na svoje prvo potovanje v Latinsko Ameriko po prevzemu položaja januarja lani. Poleg vrha Amerik v Limi bi moral odpotovati še v Bogoto v Kolumbiji.

Na vrhu bi se iz oči v oči srečal tudi z mehiškim predsednikom Enriquejem Peno Nietom, s katerim bi govoril predvsem o trgovinskih odnosih med državama. Trump je namreč zahteval ponovna pogajanja o severnoameriškem trgovinskem sporazumu (Nafta). Na srečanju, ki ga bo zdaj opravil Mike Pence, pa naj bi razpravljali tudi o postavitvi zidu na meji med državama.

Rusi so prepričani, da ni dokazov o napadu s kemičnim orožjem.
Rusi so prepričani, da ni dokazov o napadu s kemičnim orožjem. FOTO: AP

Peskov obtožil Washington, da zavrača soočenje z resnico

Sergej Lavrov je povedal, da namerava Rusija Varnostnemu svetu Združenih narodov še danes predlagati "transparentno in pošteno" preiskavo, v katero bo vključena tudi Organizacija za prepoved kemičnega orožja (OPCW). Dodal je, da bi lahko sile sirskega režima, ki ga podpira Rusija, strokovnjakom OPCW zagotovile varnost, če se bodo odpravili na kraj domnevnega napada s kemičnim orožjem.

ZDA so v ponedeljek predlagale resolucijo, o kateri naj bi na željo Washingtona tudi glasovali, a je Rusija sporočila, da resolucija vsebuje "nekaj nesprejemljivih elementov".

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je medtem danes obtožil Washington, da zavrača soočenje z resnico glede domnevnega napada s kemičnim napadom v sirski Dumi. Dodal je, da nekatere države, vključno z ZDA, ne govorijo o potrebi po preiskavi brez predsodkov, zaradi česar ima Rusija omejene diplomatske možnosti. Kljub temu bo Moskva po njegovih besedah nadaljevala z "dejavnim delom na diplomatski fronti".

Ruski veleposlanik pri ZN je medtem že v ponedeljek posvaril, da bi kakršnakoli uporaba sile proti Siriji, dosegla "nasproten učinek". 

Rusko obrambno ministrstvo je tudi objavilo, da so njegovi strokovnjaki obiskali bolnišnice v Dumi, ki je največjo mesto v enklavi Vzhodna Guta, in niso našli nobenih dokazov o napadu s kemičnim orožjem. Namestnik ruskega zunanjega ministra Mihail Bogdanov je danes menil, da so "izmišljotine in lažne zgodbe pretveza za uporabo vojaške sile".

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je medtem sporočila, da sodelavci ZN v Siriji ne morejo potrditi navedb o domnevni uporabi kemičnega orožja v Dumi. V zadnjih dneh so v regiji sicer zabeležili primere ljudi z dihalnimi težavami, vendar sodelavci ZN ne morejo potrditi, da je to zaradi kemičnega orožja, saj nimajo dostopa do prizadetega območja, so po poročanju nemške tiskovne agencija dpa sporočili v Ženevi.

Generalni sekretar ZN Antonio Guterres pa je danes pozval k neoviranemu dostopu mednarodnih preiskovalcev Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) do prizorišča napada.

"Vsaka dokazana uporaba kemičnega orožja s strani katere koli strani in v kakršnih koli okoliščinah je odvratna ter jasna kršitev mednarodnega prava," je poudaril. "Zaradi resnosti obtožb je nujna temeljita preiskava nepristranskih in neodvisnih strokovnjakov," je dodal.

Trump je za napad okrivil sirske vladne sile.
Trump je za napad okrivil sirske vladne sile. FOTO: AP

Zaostrovanje položaja 

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek napovedal, da bo v naslednjih 24 do 48 urah sporočil pomembno odločitev glede ameriškega odziva. Opozoril je, da bo Damask plačal visoko ceno za napad v Dumi, za katerega sicer še ni neodvisno potrjeno, da je bilo uporabljeno kemično orožje.

Trump je imel v ponedeljek srečanje kabineta v Beli hiši, sestal se je tudi z najvišjimi vojaškimi predstavniki. "Imamo veliko vojaških možnosti in kmalu vam bomo sporočili... verjetno po dejanju," je povedal.

O zaostrovanju položaja je v ponedeljek na izredni seji razpravljal Varnostni svet ZN. ZDA so oblikovale osnutek resolucije, s katero bi uvedli preiskavo domnevnih kemičnih napadov, kar pa Rusija zavrača.

Ruski veleposlanik pri ZN Vasilij Nebenzija je na zasedanju VS ZN posvaril, da bi bila ameriška vojaška akcija v Siriji "zelo zelo nevarna". Ameriška veleposlanica pri ZN Nicki Haley pa je vztrajala, da "mora svet videti pravičen odgovor".

Ameriški predstavniki si prizadevajo, da bi VS še danes glasoval o osnutku resolucije o začetku preiskave domnevnega kemičnega napada. V tem primeru sicer grozi, da bo Rusija uporabila veto.

V sobotnem napadu naj bi helikopter odvrgel bombo s kemičnim orožjem nad mestom Duma. Umrlo je najmanj 48 ljudi, okoli tisoč pa je poškodovanih.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (158)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr.
12. 04. 2018 16.19
+1
Ti strokovnjaki bodo skrili in prekrili dokaze, da je bil vmešan nekdo na zahodu... to bo rezultat!
Frane Šajn
11. 04. 2018 12.11
Kaj ko bi se združili v gibanje za neodvisnost Slovenije tako vojaško kot celostno. Samo tako bomo ob taki trenutkih mirne duše prekrižali noge in roke naj se koljejo neprištevni v nevem kakšnem in čigavem interesu. A nam je bila res nuja narediti ta dva usodna napačna koraka , kot sta eu IN NATO?
Ehnaton
11. 04. 2018 09.55
Kar je svetovno zanimivo in hkrati svetovno mentalno prizadeto, je to, ko nek ubogi "Lojze Novak" pove nekaj krepkih besed, ki imajo komaj kakšne negativne posledice v družbi, ga "pravne" države preganjajo na osnovi "sovražnega govora" in "širjenja netolerance in laži", ga lovijo, kaznujejo s tisočimi evri kazni in celo z zaporom; ko pa neki imperialni mentalno prizadeti politiki in njihovi skorumpirani fake news mediji res širijo res tisti tapravi sovražni govor in taprave lažne novice, ki imajo ogromen potencial, da privedejo ne samo do večjih konfliktov in (celo svetovnih) vojn ali celo do globalnega jedrskega holokausta, takrat pa ravno ti skorumpirani mediji, ki drugače tako opozarjajo glede sovražnega govora in lažnih novic, ne samo da ne črhnejo niti besedice, da se gre za sovražen govor in lažne novice, ampak celo na vse možne pretege sodelujejo pri vsem tem. Narobe Svet!! Le spomnimo se nekaterih od teh res sovražnih govorov in res lažnih novic, ki so jih širili zahodni politiki in zahodni skorumpirani mediji, ki so privedli do ilegalnih vojn, plenjenja in genocida v Iraku, Afganistanu, Libiji, Siriji... in do kriznih situacij v odnosu z Rusijo, kar lahko vse privede do Tretje Svetovne Vojne in popolnega globalnega uničenja. O tem pa nihče ne govori; neprijetna resnica!!
Ehnaton
11. 04. 2018 10.04
Če bil ta svet res civiliziran, bi bilo potrebno vsakega politika, ki kadarkoli odpre svoj gobec z namenom, da sprovocira kakršenkoli konflikt, vojno ali napad na katerokoli državo, mednarodne sankcije ali karkoli škodljivega za ljudi, živali ali planet, ali pa z namenom da laže, zavaja, krade ali kuje zarote proti človeštvu ali planetu, bi bilo potrebno takoj obsoditi in javno likvidirati. Le tako lahko očitno v tem času res deluje demokracija, pravica, človeška družba in planet! Če tega ni, imamo to, kar imamo; čisti kaos in ogromen potencial za skorajšnje samouničenje!
Ehnaton
11. 04. 2018 09.04
+1
Večina nas že itaq ve, kakšna bo ta "preiskava" in kakšni "strokovnjaki" bodo vodili to "preiskavo". Vse že vnaprej zmenjeno in dogovorjeno. Presenečen sem bil edino zadnjič, ko so strokovnjaki pri preiskavi zadnjič v Angliji v primeru Skripalovih res izvedli neodvisno preiskavo in ugotovili, da je nemogoče ugotoviti vir bojnega strupa. Anglosaksonski imperialni politični teroristi tokrat zagotovo ne bodo ponovili te napake, in bodo "preiskovalce" tokrat zagotovo dovolj "podmazali", da bodo njihove "ugotovitve" takšne, kot si jih želijo. Usoda Sirije je bila že zdavnaj zapečatena; napad na njo je zagarantiran, ker jo imajo ZDA na spisku za plenjenje in genocid, poleg Iraka, Afganistana, Libije, Libanona, Irana, Severne Koreje, Venezuele, Somalije, Rusije in Kitajske, že vse od leta 2000. Do sedaj so čakali le zato, ker so mislili, da bodo prevzem oblasti izvedli njihovi teroristi in plačanci; a ker je Sirija tik pred tem, da popolnoma porazi te zločince, iščejo ZDA in njeni imperialni teroristični pajdaši vsak možen izgovor, da jo lahko napadejo. Zanimivo je tudi to, da vse te države na spisku so točno tiste države, ki še niso zapufane pri Svetovni Banki. Ko bodo, Svetovna Banka le umetno zruši vse valute, vpokliče dolgove vseh držav, ki jih zaradi kolapsa valut ne bo možno nikakor povrniti, in tako lastnini celoten planet. Glavni lastniki Svetovne Banke pa so Vatikan, ostale "kraljevske" družine, njihovi taglavni bankirji, kot so Rockefeller, Rothschild, Morgan, Soros in podobni ... in tako bo imperialistom (potomcem cesarjev Rimskega imperija - Vatikanovci in ostale "kraljevske" družine) končno uspelo zavojevati cel planet, kar skušajo narediti že več kot 2000 let; a tokrat ne le z vojno, ampak predvsem z ekonomskimi in političnimi zarotami. Edini trn v njihovem očesu je Rusija, ki jim že tretjič po vrsti (po Napoleonu in Hitlerju, preko katerim so imperialisti v preteklih dveh poskusih skušali zavojevati cel svet) skuša preprečiti te načrte njihovega Novega Svetovnega 666 Reda. To je tudi ednini razlog zakaj je imperialni zahod in njihovi skorumpirani fake news javni mediji tako negativno naperjeni proti Rusiji. Le upamo lahko, da bo Rusiji tudi tokrat uspelo ustaviti te imperialne mentalno prizadete luciferjanske 666 teroriste; če ne, čaka cel svet najhujša nočna mora.
nikhrast
10. 04. 2018 22.57
-2
Saj vem Coca-Cola je kriva, ne pa kakšen plin.
Frane Šajn
10. 04. 2018 21.21
+6
Z vsako napisano besedico jih opomnjajte , ne nismo vam nasedli nismo kot naša prodana nenačelna vlada žal, smo le ljudje , ki bi radi živeli delali pošteno mirno in veselo ustvarjali prihodnost svojih otrok, ne pa kimavci s četico , ki naj bi dokazovala celo s smtjo, če bo treba, lojalnost temu bolnemu paktu s samim hudobcem v peklu. Ne pustite se zavesti in zmesti. Pakti so se ustvarjali in razpadali kot razna združenja dokler jih je družil osebni interes in razkosavanja malih kadavrov državič , ki so nemočne sprejemale ta nov vsiljen križev pot v imenu "gospodovem - divjega kapitala"
Frane Šajn
10. 04. 2018 21.10
+14
Dragi moji poskusite si pridobiti ali dobiti slike ali brošure Sirije , kakšna je bila pred obiskom tete s koso ovite v zastavo pedeseterih zvezd in z obljubo demokracije na mrtvaških ustih. Boste videli kako lepa urejena zavidanja vredna je bila ta država ponos za vsakega njenega prebivalca. Kar danes ostaja je zelo zelo žalosten prizor vreden le boga Aresa razdejanja grobovi in horde razseljenih in invalidnih otrok in odraslih. Poglejmo danes novice slika zhoraj dveh otrok s kisikovo masko očitno, le kje so izostale slike otrok ki so doživeli to kjer so padalđ po Siriji Tomahavki, vse vrste izstrelkov in matere vseh bomb, nenamerno zadete bolnišnice in šole ne te slike so izginile, Dovolj je bilo le opravičilo skozi zobe in nadaljevanje divjega klanja nemočnih, Ne za dolgo, verjemite privrele bodo na dan , takrat ko se bo despotstvo "demokratično" posipalo s pepelom in kazalo na Asada in Rusijo. Zanimivo kako ne zmorejo zaukazati Saudijcem in Emiratom po nujni demokraciji po njihovo , ja to pa ne gre saj so vendar tesni zavezniki neglede na izživljanje in veroizpoved in režim , ki ga vsiljujejo ljudem. Dvoličnost brez meja in ničeva politika , da je nižje ne najdeš v svetu.
Te vidim
10. 04. 2018 20.58
+6
To bi diši po fake news, brez dokazov, verjemete na rekla kazala? Jaz ne.
nikhrast
10. 04. 2018 22.58
-1
Frane Šajn
10. 04. 2018 20.05
+9
Ko spremljam danes ta podtikanja in nenehna izzivanja teh nenasitnih gospodov čez lužo in pa seveda, njihovih tajnih služb , ne moremo nikakor mimo druge Elizabet Techer, nekdaj znane kot železna lady, ki sliši po novem na ime Kay. In seveda ne moremo spustiti niti gospodične Merkel-rjeve , in pa G. Makrona. Ostali tako in tako le polnijo to zmedeno areno. Se mi, nehote poraja prispodoba iz Grške mitologije, kot je bog vojne »Ares« in pa njegova bližnja druščina. Torej ta neslavni sin Zevsa in Here! Katerega si ni želel na Olimpu nihče čelo oče Zevs ne in ga je zaničeval. Vsa ožja druščina, ki pa ga je obdajala, kot so; Ker –boginja smrti, Ate –boginja zaslepljenosti, Atena kot boginja premetene strategije, potem sta tu dva ključna bogova Fabos in Enialis bogova boja in bojevanja. In na koncu nepogrešljivi Had vladar podzemlja. Posebnost je ravno Ares – mračna pošast bog agresivnosti, krutosti, neusmiljen vedno željan krvi, kot bog naj bi se vmešaval tudi v boje navadnih smrtnikov. Boril se je celo v Troji. V neizmerno veselje so mu bili: spori, plenjenje in potoki krvi in vonj po smrti. Ljubil je žvenket orožja in ga oboževal ( Spomnimo se besed poznanega Ameriškega generala Patona II. Sv. vojna ko je gledal razdejanje in smrti po bitki ter ob tem izjavil , ; »bog mi je priča, da v tem prizoru uživam!« In ta Paton je hotel takoj po vojni mobilizirat naciste in preživeli Wermacht, da bi ponovno krenil na izmučeno Rusijo kljub davku 26 milijonov Ruskih revežev, ki so pustili kosti na oltarju domovine in za rešitev Evrope pred nacizmom . Nacizma ki s pomočjo današnjega boga Aresa ponovno dviga glave. Malo se pozabavajte in pomislite komu od političnih akterjev na zahodu ki nas danes vodijo čez rob bi nadeli vloge spremljevalcev boga Aresa čez lužo?
Al83
10. 04. 2018 19.44
+12
50 mrtvih in tisoč poškodovanih in 24 kur je uspelo dobiti samo eno sliko dveh zadihanih muslimanskih otrok . In na you tubu je par posnetkov muslimanov, ki jih polivajo z vodo. Si bom kar upal trdit, da je cela stvar ena velika zaigrana laž iz strani ljudi, ki jim je v interesu preprečiti napovedan umik Američanov iz Sirijie in posledične zmage Asada v državljanski vojni.
JApajaDAja
10. 04. 2018 18.57
+6
pred vstopom na sirska tla naj jih temeljito pregledajo! da ne bo komu kaj "padlo" iz torbe ali žepa!
cbr1001
10. 04. 2018 18.56
+12
kam ta nori svet drvi.... tako dolgo bojo kuhali, da bojo skuhali... Ubogi sirci, kam so jih židi spravli...
srebrnibreg
10. 04. 2018 18.49
+6
Ni mi tudi jasno, da lahko ima dobrih 12 let stara deklica v vojni in siromaštvu pobarvane nohte.
asgard
13. 04. 2018 17.20
Igralci v false flag. Zmerom eni in isti. Pa še otroke izrabljajo za svoje satanistične podvige.
srebrnibreg
10. 04. 2018 18.34
+8
Pred dnevi sem prebral na enem tujem portalu kako so skrajneži učili otroke kako se morajo držati, da bo izgledalo kot, da so doživeli napad s kemičnim orožjem. Glej ga zlomka in čez nekaj dni se je res *zgodil napad s kemičnim orožjem*.
DAEMONIUM
10. 04. 2018 18.07
+20
To je ze neverjetno kaj se gredo amerikanci proti Rusiji. Ce bi bil zares uporabljen Sarin potem bi morali vsi ki pomagajo ponesrecenim nositi zsscitne maske ne pa le zascito preko ust. Drugo, tam kjer sta bila najdena "zastrupljena rusa" anglezii v skafandrih kao iscejo sledi zraven pa dva bobija v kapicah in brez vse zascite varujeta "kraj zlocina". In na koncu anglezi objavijo da sta bila zastrupljen doma na kljuki vhodnih vrat, kar pomeni, da sta sla od doma in se pri tem na izhodu iz hise dotaknila zunanje kluke na vhodnih vratih ki je bila namazana z najhujsim strupom na svetu, nato sta odsla v picarijo, se najedla pize, popila vsak po eno pivo, placala in odsla nato pa jima je postalo v parku slabo?? Pa koliko casa je potem minilo od kontaminacije in delovanjem najhujsega strupa? Cca 45 min do ene ure??? In potem vso to neverjetno obvescanje iz bolnice? Najprej oba na robu smrti potem pa povedo da ona ze teden dni telefonari v Rusijo, pove da se super pocutita....a na drugi strani prav zaradi teh dogodkov zahteva Amerika izgon Ruskih diplomatov iz EU drzav???
Ehnaton
11. 04. 2018 09.13
komur ni jasno, da je bilo vse skupaj v primeru Skripalovih in tega "kemičnega napada" v Siriji le izscenirana farsa - zrežirani propagandni gledališki predstavi; obstajajo zanj le tri možnosti: ali je popolnoma neveden in blesav, ali mentalni prizadet ali pa del zarote!
Sisoje
10. 04. 2018 17.58
+22
Ruska crnomorska flota je dvignila alarm na najvecjo stopnjo zaradi prihajajoce flote Americanov, saxoncov in francozov k obali sirije. To je zadnja novica na drugih portalih. Tega ne boste nikoli videli na tem sajtu zidova !
BUONcaffee
10. 04. 2018 18.03
-18
Ruska flota????? Ena ladja ali dve, ha, ha, ha,.....
Sisoje
10. 04. 2018 18.06
+7
rakete misko, rakete ! Z ladjo predolgo traja
DAEMONIUM
10. 04. 2018 18.41
+4
Ne blebetaj neumnosti, da se k nam ne preleti kaksna raketa. Si pozabil kaj je letelo iz crnega morja v Sirijo in speklo smrdljive obrezane bradace??
cbr1001
10. 04. 2018 19.01
+2
začnimo odštevati.. jutri zjutraj ob 4 bo booomm, pravim jaz. upam da se motim mogoče pa počakajo, da strokovnjaki ,,najdejo,, klor, da bo bolj legalno
SLO-SURVIVAL
10. 04. 2018 17.56
+11
bla bla bla nehajte že podtikati assadu, verjetno vas moti, da teroristekov kmalu ne bo več in tudi izgovorov za vaše begunčke!! Odločite se že ali podpirate teroriste ali assada, saj vsi vemo, da je assad bil legitimno izvoljen! Pri nas sta se utopila 2 migranta iz območij kjer ni vojne, alžirec in maročan, le kaj porečete na to 24 ur? Zakaj pa se tam ne more komentirati???? No saj vemo zakaj!
nightifly
10. 04. 2018 17.55
+8
Vseeno pa mislim - da je bilo Rusom zdaj dovolj in verjetno ne bodo vec trpeli tega sraj*a !!!
nightifly
10. 04. 2018 17.54
+13
Prvenstvo v Rusiji se bliza - treba je vzpostaviti krizno-nevarno stanje v svetu /Na volitvah v Rusiji je Zahod polomil zobe / Nic jim ne uspe / Celo za pogovore med Korejci in USa so ´´krivi´´in zasluzni tako Rusi -Kitajci kot Svicarji -ki so tam kot mediator Zahoda / Evropejci ne vejo kaj storiti /Britanci so naredili perfekten scenarija za svojo rit -da jo bodo cimbolj bogato odnesli iz UE -torej so ´´naredili´´ dogodek Skripal - obvezali in navezali nase celo Evropo v solidarnosti -to pa pomeni -da Evropejci tudi financno zdaj ne smejo izmozgati Britancev ///// ja - to pa so stare imperialne drzave -ki si se vedno lahko privoscijo cisto vse in se se vedno umaknejo -cprav porazene ali ulovljene v Lazi - z dvignjeno glavo / in svet mora to upostevati - ker nekdo od njih pise pravila / Bogi ostali /
LuckyBastardo
10. 04. 2018 17.16
+10
Tramp je dal ukaz za umik US vojske iz Sirije, a lej ga zlomka nekdo je odvrgel dimno fals flag in precednik mora odgovoriti ker pa ni je FBI takoj našel dokaze o prostitutki.
Ehnaton
11. 04. 2018 09.27
...in točno tisti dan je tudi "čisto slučajno" zagorelo v Trump Towerju in kmalu za tem izvedena ilegalna preiskava Trumpovega odvetnika... ja, tako se dogaja, ko je predsednik neke države ujetnik Vlade v Senci. Čeprav ima Trump dobre namere, se ne bo nikakor mogel izogniti temu, da mu bo podtaknjeno, da bo moral sprožiti Tretjo Svetovno Vojno; ker imperialisti in njihovi skorumpiran imperialni mediji in imperialni politični hlapci iz vseh strani na vse možne načine pritiskajo nanj in mu celo grozijo z likvidacijami njega in njegovih članov družine... Takoj, ko je oznanil umik iz Sirije, so se začele dogajati vse te "popolnoma naključne" stvari. Naključje? Niti slučajno!!!