Tujina

Kinkel in Vedrine marca skupaj na Balkan

Bonn, 02. 02. 1998 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodji diplomacij Nemčije in Francije Klaus Kinkel in Hubert Vedrine bosta marca skupaj obiskala Sarajevo, Zagreb in Beograd, osrednja pozornost obiska pa bo veljala položaju na Kosovu, je danes povedal Kinkel.

Napovedal je tudi, da bo novi premier Republike srbske Milorad Dodik že to sredo obiskal Bonn.

Kinkel in Vedrine sta vprašanje Kosova skupaj sprožila že novembra, ko sta poslala pismo jugoslovanskemu predsedniku Slobodanu Miloševiću. V njem sta zahtevala uvedbo posebnega atvonomnega statusa za pokrajino.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.