Tujina

Kissinger bo pomagal pri reformah v MOK

Lausanne, 08. 04. 1999 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Komisija za reforme pri Mednarodnem olimpijskem komiteju (MOK) je za sodelovanje pri nadaljnih reformah MOK med drugimi zaprosila tudi nekdanjega ameriškega državnega sekretarja Henrryja Kissingerja. Kissinger se je po pisanju italijanskega časnika ''Gazzetta dello Sport'' na prošnjo predsednika MOK Juana Antonia Samarancha odzval pozitivno. Poleg njega naj bi sodeloval tudi največji italijanski industrijalec Gianni Agnelli.

Komisija za reforme bo, po podkupninskem škandalu v zvezi s pridobivanjem kandidature Salt Lake Cityja za olimpijske igre 2002, izvedla številne spremembe v strukturi in delovanju MOK. Spremembe, ki jih bo predlagala komisija bodo obravnavali na izrednem zasedanju MOK konec leta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.