Tujina

Kitajska bo očistila Internet in preprečila krajo starin

Peking, 09. 04. 1999 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kitajska bo spletne strani očistila informacij, ki prikazujejo nahajališča pomembne kulturne dediščine. S pomočjo teh strani naj bi namreč tatovom uspelo ukrasti in tujcem prodati številne starine in relikvije, je pred dnevi poročala kitajska agencija Xinhua. Po navedbah Xinhue je izginilo nemalo kulturnih ostankov, potem ko so tatovi s pomočjo interneta našli njihovo nahajališče. Točnejših podatkov o krajah kitajska agencija ni posredovala, poročala pa je, da bodo kulturni uradniki s spletnih strani o kitajski kulturni dediščini ''počistili'' vse podatke, ki bi lahko ogrozili varnost kulturnih spomenikov. Na internetu naj bi tudi preprečili objavo zaupnih dokumentov o tekočih arheoloških študijah.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.