Tujina

Kitajska in ZDA največji proizvajalki bombaža na svetu

Bremen, 27. 01. 1998 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Proizvodnja bombaža se bo v sezoni 1997/98 povečala za dober odstotek na 19,8 milijona ton. Največji proizvajalki ostajata Kitajska s 4,2 tone pridelka ter ZDA s 4,1 milijona ton. Indija in Pakistan zaradi slabšega donosa na površino ter težav s škodljivci pričakujeta upad pridelka za deset odstotkov na 2,7 milijona ton oz. za pet odstotkov na 1,53 milijona ton. Proizvodnja bombaža v Evropski uniji, ki jo zastopata Grčija in Španija, pa bo letos predvidoma znašala 495.000 ton (lani: 408.000 ton).

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.