Tujina

Kitajska leta 1997 zabeležila presežek v blagovni menjavi z EU

Peking, 06. 02. 1998 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kitajska je lani prvič po petih letih ponovno zabeležila presežek v blagovni menjavi z Evropsko unijo. Presežek izvoza nad uvozom je lani znašal 4,62 milijarde ameriških dolarjev, potem ko je Kitajska še leto poprej v trgovanju s članicami EU zabeležila za 40 milijonov dolarjev primanjkljaja. Po podatkih državne tiskovne agencije Xinhue je vzrok za pozitivno trgovinsko bilanco v močnem zmanjšanju uvoza strojev iz teh držav. Obseg menjave med Kitajsko in evropsko petnajsterico se je lani povečal za 8,3 odstotka. Kitajska s članicami EU opravi že preko 13 odstotkov celotnega obsega zunanje trgovine.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.