Tujina

Kljub vetru in valovom se iskanje nadaljuje

Moskva, 19. 12. 2011 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Reševanje ruskih delavcev, ki so bili na naftni ploščadi, ko se je ta prevrnila ob obali ruskega otoka Sahalin, se nadaljuje. Letalo naj bi opazilo splav, na katerem naj bi bilo 15 ljudi. Medvedjev je že odredil preiskavo nesreče.

Ob obali ruskega otoka Sahalin je zaradi slabega vremena potonila naftna ploščad s 67-člansko posadko.
Ob obali ruskega otoka Sahalin je zaradi slabega vremena potonila naftna ploščad s 67-člansko posadko. FOTO: Reuters

Direktor družbe, ki je lastnik naftne ploščadi, ki se je v nedeljo prevrnila ob obali ruskega otoka Sahalin, je dejal, da je neko letalo opazilo splav, na katerem naj bi bilo 15 ljudi. Ni pa še jasno, ali so živi. A tiskovni predstavnik podjetja je dejal, da o tem ni bil obveščen.

Reševalna akcija se je kljub močnemu vetru in do pet metrov visokim valovom nadaljevala tudi ponoči. Po nesreči je ruski predsednik Dmitrij Medvedjev že odredil preiskavo in vso potrebno pomoč za družine umrlih.

Kot smo poročali že včeraj, se je nedaleč od otoka Sahalin prevrnila naftna ploščad. Nesreča se je zgodila, medtem ko so ploščad s pomočjo vlačilca in ledolomilca peljali od polotoka Kamčatka na Sahalin. Vleko je spremljalo slabo vreme z močnim vetrom in temperature minus 17 stopinj Celzija.

Potem ko so led in visoki valovi poškodovali ploščad in je vanjo začela vdirati voda, so poklicali helikopter, ki naj bi evakuiral delavce. A ta se je prevrnila in v celoti potopila, še preden so uspeli delavce rešiti. Na ploščadi je bilo 67 ljudi, doslej so našli že 14 trupel.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1adler
19. 12. 2011 19.49