Tujina

Klobucharjeva z novim osebjem v predsedniško bitko

Washington, 23. 04. 2019 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Amy Klobuchar, ameriška senatorka slovenskega rodu, je za svojo predsedniško kampanjo 2020 najela nekaj dodatnega osebja in izkušenih svetovalcev. Glede na zadnje ankete Klobucharjevi sicer ne kaže najbolje v boju za demokratsko nominacijo.

Demokratska senatorka slovenskih korenin Amy Klobuchar, ki se podaja v bitko za predsedniški stolček, je najela nekaj dodatnega osebja in izkušenih svetovalcev. Klobucharjeva je za kampanjo kot višjega svetovalca najela Peta Giangreca, ki ji je pomagal med prvo senatno kampanjo 2006, kasneje pa je sodeloval v kampanjah Baracka Obame 2008 in 2012. Najela je tudi Freda Yanga kot raziskovalnega svetovalca. Yang je strokovnjak za raziskave javnega mnenja in je sodeloval že v številnih kongresnih kampanjah.

Najela je tudi tri medijske svetovalce iz podjetja GPS Impact. Roy Temple, Jay Howser in Andi Johnson imajo izkušnje iz raznih kongresnih in guvernerskih tekem.

Na položaj direktorja komunikacij si je postavila Tima Hogana, ki je doslej delal za koalicijo levih skupin The Hub Project, na položaj nacionalne politične direktorice pa je dala Lucindo Ware, ki je nekoč svetovala županu South Benda v Indiani Petu Buttigiegu - njenemu sedanjemu konkurentu za nominacijo 2020.

Za predsedniško bitko je zbrala že pet milijonov dolarjev.
Za predsedniško bitko je zbrala že pet milijonov dolarjev. FOTO: AP

Klobucharjeva, ki sicer velja za kandidatko z zmerno demokratsko politiko, ki bi lahko osvojila tudi zvezne države srednjega ameriškega zahoda, ki so leta 2016 svoje glasove v večini namenile Donaldu Trumpu. A trenutne javnomnenjske raziskave ji med številnimi demokratskimi kandidati, ki so napovedali boj za demokratsko nominacijo, ne kaže prav dobro. V ospredju so trenutno Bernie Sanders, Kamala Harris in Joe Biden - kljub temu, da slednji še niti ni uradno naznanil kandidature. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.