Tujina

Komercialno jamstvo za posojilo EIB Mobitelu

Luxembourg, 12. 02. 1998 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodni sindikat evropskih in japonskih bank bo prevzel jamstvo za posojilo Evropske investicijske banke (EIB) Mobitelu. EIB je že lani slovenskemu operaterju mobilne telefonije Mobitelu odobrila posojilo v višini 45 milijonov ekujev za delno financiranje razvijanja novega GSM omrežja.

Gre za prvi primer velikega posojila EIB v Sloveniji s komercialnim, namesto vladnim jamstvom. Iz banke so sporočili, da je bil podoben način jamstva pred kratkim uporabljen tudi pri financiranju projektov na Madžarskem, Češkem, Poljskem in Slovaškem. Omenjeni sindikat, ki prevzema jamstvo za posojilo Mobitelu, predstavlja banke Sumimoto, Bankgesellschaft Berlin AG, Creditanstalt AG, Deutsche Bank, Dresdner Bank, Kredietbank NV ter Skandinaviska Enskilda Bankert.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.