Tujina

Končan peti srednjeveropski vrh

Levoča, 24. 01. 1998 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dvodnevno srečanje predsednikov držav srednje in vzhodne Evrope, ki je tokrat potekalo v Levoči na Slovaškem, se je končalo brez dogovora o gostitelju prihodnjega vrhunskega sestanka, prav tako pa se državniki niso uspeli dogovoriti, ali naj bi na prihodnja srečanja redno vabili tudi predsednike Ukrajine, Bolgarije in Romunije - letošnje goste levoškega sestanka.

Največ pozornosti je na skupni novinarski konferenci po srečanju veljalo razmeram na Slovaškem, kjer pričakujejo sorazmerno dolgo obdobje brez predsednika države. To funkcijo naj bi v vmesnem obdobju v skladu z ustavo prevzel premier. Slovenski predsednik Milan Kučan in italijanski kolega Oscar Luigi Scalfaro sta se takoj po novinarski konferenci napotila na letališče v Popradu, od koder bosta z letalom italijanskega predsednika odpotovala v Izolo na otvoritev osnovne šole z italijanskim učnim jezikom Dante Alighieri.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.