Svet

Tokrat res konec sodelovanja med Levico in vlado?

Ljubljana, 05. 11. 2019 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Miha Orešnik
Komentarji
6

Predlog Levice o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bo dokončno padel. Minister Šabeder je namreč s stranko LMŠ pripravil nov predlog, kar je najbolj levo stranko v parlamentu tako razburilo, da sedaj "resnično" napoveduje konec sodelovanja z vlado. A je vmes s posebnim javnim pismom za Luko Mesca posegel prvak SD Dejan Židan. V njem poziva k skupnemu sestanku obeh strank.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezveze13
06. 11. 2019 13.24
+4
na račun zdravja država (vlada) izsiljuje neke nove dajatve po drugi strani pušča da se elite delijo absurdno visoke zneske kot odpravnine a vsi ti modeli so uslužbenci državnih firm oz ima država v njih večinski lastninski delež. Tudi Adrio so pred leti prodali oz. kar fraport je omenil "gešenk" sedaj imajo idejo ustanoviti novo letalsko družbo zopet iz državnega denarja,samo se še dogovarjajo komu bi zaupali vodenje nove kraje davkoplačevalskega denarja
brezveze13
06. 11. 2019 13.14
+8
levico v tem primeru podpiram, dodatno zavarovanje je do sedaj služilo samo za polnjenje žepov zavarovalnic in posameznikov elite, kar navaja koalicija da bi to sprejeli postopno do leta 2021 je zopet dodaten nateg, ker vmes bo še kot po navadi nekaj podražitev in zadeva dodatnega nikdar ukinjena kot pravi mesec treba je ukiniti takoj za zdravstvo je pa v vsakem primeru dovolj denarja samo treba ga je prav porazdeliti ,ne samo elitam
korintos23
06. 11. 2019 13.18
-4
vezuv_
06. 11. 2019 11.31
+5
V Sloveniji je preveč solidarnosti pri mnogih stvareh, le tam kjer bi moralo biti pa je ni! Vzajemno plačevanje zdravstvenih storitev, vzajemno plačevanje pokojnin....... jaz imam to že vrh glave. Naj mi vrnejo kar sem vplačala v pokojninsko blagajno in to z obrestmi vred, pa bom sama poskrbela zase.
mallonge
06. 11. 2019 09.59
+6
Sodelovanje v čvekanju, krajah in nedelu se bo nedvomno nadaljevalo.
Slovenec007
05. 11. 2019 21.08
+31
Dejstvo je da od dopolnilnega zavarovanja služijo samo zavarovalnice nič drugega saj, če v tem denarja nebi bilo se nebi tako greble za komitente kot se....v teoriji je bolje, da gre celoten znesek v ZZZS, kjer naj bi državljani LAHKO imeli kaj več od tega, ker bi se v zdravstveno blagajno nateklo več denarja (boljšo oskrbo, modernejšo opremo, bolje plačane zdravnike in več le teh ipd.) ampak vsi vem da v praksi temu ne bo tako...do sedaj so ta denar pobrali zavarovalniški lobiji od sedaj naprej se bo pa "izgubil" v javni upravi.