Svet

Koronavirus bo udaril tudi po slovenskem turizmu

Ljubljana, 13. 02. 2020 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmen Lugarič
Komentarji
8

Novi koronavirus je močno udaril tudi slovenski turizem. Še lani je bil načrt Slovenske turistične organizacije v Slovenijo vabiti čim več azijskih gostov. Kaj bo hotelirjem in turističnim podjetjem svetovala zdaj? In kako se bodo v gospodarstvu pripravili, če bo epidemija še naprej oteževala prihod blaga iz Kitajske, ki ga naša podjetja nujno potrebujejo?

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sophie25
14. 02. 2020 08.33
+2
Zdaj bomo celo domači turisti dobrodošli, ker ne bo Azijcev v naše konce.
NotMe
14. 02. 2020 08.13
+2
Azijski trg je ogromen. Pa vendar se vsakič znova sprašujem, ali res tako zelo potrebujemo Azijce? Dobro, naj nafilajo kakih 30% kapacitet s temi instant rižotami, vendar so daleč od gostov, ki bi si jih želeli. Pa ne govorim o domačinih, govorim o hotelirjih, gostincih, vodnikih. Prav Azijci najbolj pritiskajo na nižanje cen, hočejo kosila za 6 evrov, nižajo cene hotelom, mnogi lokalnih vodnikov sploh ne najemajo (na Hrvaškem je en korejček poskusil - takoj fasal jackpot in izgon) in se skozi Slovenijo le zapeljejo, nimajo nič prostega časa, v katerem bi lahko kaj kupili. Sicer pa naša ponudba sploh ni prilagojena Kitajcem, oni oglede odkljukajo v pol ure, potem pa želijo po nakupih. Ampak pri nas takih trgovin sploh nimamo, Emporium je zanje H&M. Ne razumem, zakaj tak jok. Meje zapret za Kitajce za letos in raje diverzificirat incoming trge. Američani, Britanci, Kanadčani, Avstralci, tudi južna Amerika, ostala Evropa, Rusi, nenazadnje tudi rjuhkoti - mnogo prijetnejši gostje, ki potrošijo veliko več in veliko manj pritiskajo na nižanje cen.
DR.Fejsbuk
14. 02. 2020 08.08
+1
slovenski turizem nima nič od kitajcev! pridejo z češkimi in hrvaškimi avtobusi, se slikajo v mlinem na Bledu in se odpeljejo nazaj, od koder so prišli! Na račun gužve pa na Bledu domačini plačujemo kavo po 3 in pivo po 6 eur! In parkirnino TUDI ŽE v Gorjah!
aa8
14. 02. 2020 07.56
+6
Videti je, da se sektor za turizem hudo vznemirja, ker ni Kitajcev...večina držav skrbi, da bi jih bilo čim manj... Slovenija potrebuje prepoznavnost...če drugače ne, pa vsaj po številu mrtvih po okužbi...slovenskemu zdravstvenemu sistemu še običajna gripa povzroča komaj obvladljive težave...in v kolikor se ta novi virus pojavi pri nas, upam, da se še ni, nam bo tujina z zaprtjem mej to sporočila.
anakondabox
14. 02. 2020 07.15
-1
Zakaj znova strašite? Večino katastrofičnih napovedi so včeraj v oddaji Globus zanikali, da bi pomirili s strahom prežeto prebivalstvo. Oni že vedo! Posebej gospa iz leve, ki je dejala, da je graditev novega oddelka intenzivne nega vprašanje za milijon dolarje (ali evrov). #eksaktnost
DR.Fejsbuk
14. 02. 2020 08.10
Negativnost se prodaja v novicah, pozitiva pa je rezervirana za reality šove! Topla zima novinarje skrbi, meni pa je super, ker me ne zebe! In točno takšne zime so bile pred 40 leti!
DR.Fejsbuk
14. 02. 2020 08.11
Februarja sem se vozil z motorjem, v trenirki, na gorenjskem!
DR.Fejsbuk
14. 02. 2020 08.13