Tujina

Kraljica Beatrix za rojstni dan na koncertu z 2000 gosti

Amsterdam, 29. 01. 1998 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemska kraljica Beatrix je na koncert pred svojim 60. rojstnim dnevom povabila okoli 2.000 gostov. Ti so v torek zvečer v Amsterdamu poslušali koncert, na katerem je kot solist nastopil sloviti ruski čelist Mstislav Rostropovic, ki je že več kot 20 let tesni prijatelj kraljice in princa Clausa. Radijski filharmonični orkester je pod taktirko ruskega dirigenta Aleksandra Lazareva igral dela Haydna in Dvoraka. Z izjemo tega koncerta bo praznovanje rojstnega dneva nizozemske kraljice na njeno željo zasebno.

Slovesnosti, ki se bodo začele v petek, naj bi se udeležili predstavniki številnih evropskih knežjih rodbin. Vrhunec praznovanj bo na kraljičin rojstni dan - soboto, ko se bodo povabljenci zbrali na velikem plesu v palači v Amsterdamu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.