Tujina

Kuba obsoja ameriške načrte o namestitvi kosovskih beguncev na njenem ozemlju

Washington/Havana, 06. 04. 1999 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 19:01
Komentarji
0

ZDA so se odločile, da bodo namestile 20.000 kosovskih beguncev v ameriškem oporišču Guantanamo na Kubi, je danes poročala ameriška televizijska postaja CNN, ki se je sklicevala na vire iz Bele hiše. Član kubanske vlade Raul Taladrid je danes ostro obsodil ameriške načrte.

''Ameriški agresorji (na ZRJ) nimajo pravice namestiti beguncev na Kubi,'' je v Havani poudaril Taladrid, namestnik kubanskega ministra za tuja vlaganja in sodelovanje. Dodal je, da so begunci ''evropski problem''.

ZDA so se obvezale, da bodo sprejele približno 20.000 kosovskih beguncev, poleg oporišča Guantanamo pa so za njihovo namestitev predvidele tudi otok Guam v Tihem oceanu. V oporišču Guantanamo je bilo sredi 90. let že nameščenih na tisoče beguncev s Haitija. Po podatkih televizije CNN naj bi bilo oporišče za sprejem beguncev s Kosova pripravljeno v dveh do treh dneh.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.