Tujina

Kwasniewski potrdil konkordat s Svetim sedežem

Varšava, 25. 01. 1998 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poljski predsednik Aleksander Kwasniewski je uradno potrdil konkordat s Svetim sedežem, je sporočil predsednikov tiskovni predstavnik Antoni Styrczula. Kwasniewski je v soboto podpisal zakon o ratifikaciji, ki ga je 8. januarja sprejel spodnji dom poljskega parlamenta sejm in 22. januarja senat. Zakon bodo v ponedeljek objavili v uradnem listu, čez štirinajst dni pa bo Kwasniewski podpisal dokument o ratifikaciji, ki so ga pripravili na zunanjem ministrstvu. Za Sveti sedež bo podoben dokument podpisal papež. Obe strani bosta tedaj določili datum slovesne izmenjave ratifikacijskih listin, s čimer bo konkordat stopil v veljavo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.