Tujina

La Repubblica: Kubanski čudež

Rim, 13. 02. 1998 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanska La Repubblica se v komentarju odziva na napoved kubanskih oblasti, da bodo izpustile več kot 200 političnih zapornikov. To je po mnenju časnika malo v primerjavi z več stotimi - po navedbah oporečnikov celo tisočimi - zaporniki, ki zaradi "razlogov vesti" še vedno sedijo v zaporih. Če pomislimo, jih je zelo veliko, ki jim režim Fidela Castra v preteklih desetih letih ni nikdar izkazal tolikšne milosti. To je čudež. In po vsem sodeč je to jasen in neizpodbiten uspeh vatikanske diplomacije. Papežev obisk je imel učinek, ki ga doslej ni dosegel še noben embargo ali politična misija.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.