Tujina

Lepši časi za avstralski turizem: vlada odobrila več milijonov pomoči

Brisbane, 21. 05. 2021 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Fedja Golež
Komentarji
2

Avstralskemu turizmu, ki je ob udaru pandemije covida-19 zabeležil 27-odstoten upad tujih turistov v primerjavi z lanskim letom, se v bližnji prihodnosti obetajo lepši časi. Panoga, ki v povprečnem letu predstavlja približno tri odstotke avstralskega BDP, bo dobila državno pomoč.

Vlada v Queenslandu je odobrila večmilijonski projekt, ki bo zaposlitev v turističnem sektorju zagotovil vsaj 4000 ljudem. Z zagnanim projektom želijo privabiti čim več domačih turistov, ki bodo letos reševali domači trg, saj tujih turistov zaradi zaprtja ne pričakujejo. V Avstraliji, kjer turizem v povprečnem letu k BDP prispeva več kot 38 milijard evrov, so bile posledice upada tujih obiskovalcev občutne. 

"Cairns in Severni Queensland sta bila močno odvisna od prihoda tujih turistov. Ker  jih trenutno nimamo, absolutno angažiramo domači trg, da bi privabili čim več ljudi, " pojasnjuje premierka Queenslanda Annastacia Palazsczuk. Avstralska vlada v Queenslandu je revitalizaciji turističnega sektorja namenila več milijonov finančne pomoči, ki je omogočila ponovni zagon turističnih dejavnosti. Kljub finančni pomoči pa tudi njim manjka kadrov.

Turistka
Turistka FOTO: Shutterstock

Nudijo 4000 delovnih mest

"Delovna sila je težava številka ena. V Queenslandu so obrati, ki nimajo kapacitet, da bi se popolnoma odprli. Potrebujemo osebje in vi ste lahko to osebje," ljudi nagovarja politik Stirling Hinchcliffe. 4,7 milijona evrov je bilo investiranih v kampanjo z imenom "Delo v raju", v okviru katere nudijo 4000 delovnih mest za poklice, kot so turistični vodnik, natakar in kuhar. 

Od 1. julija bo na voljo denarna spodbuda vsem tistim, ki so pripravljeni sprejeti zaposlitev v turizmu znotraj zvezne države Queensland. Za delavce, ki so na delovno mesto pripravljeni potovati več kot 100 kilometrov od njihovega bivališča, pa bodo zagotovljeni potovalni boni v vrednosti 160 evrov. Od začetka epidemije je bilo v turistični sektor v Queenslandu vloženih več kot 500 milijonov evrov. Vlada računa, da bo z zadnjo investicijo omogočila popolno odprtje vseh turističnih dejavnosti v regiji.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
22. 05. 2021 17.28
+3
Ne maram Avstralskih plaž , je preveč morskih kužkov v vodi , sicer pa nisem mogel iti zaradi denarja , lansko leto zaradi korone , letos pa spet ne zaradi denarja tako , da morski kužki kar uživajte
Kimberley Echo
22. 05. 2021 19.35
-1
O Avstraliji žal nimate pojma "Apostol" tako, da je res najbolje, da ostanete doma.