Tujina

Leto dni od tragedije v Genovi: nesreča, ki je pretresla Italijo

Genova, 14. 08. 2019 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mineva leto dni od zrušenja viadukta Morandi v Genovi. Viadukt se je zrušil med nevihto, z njim pa je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov. Umrlo je 43 ljudi, za katere so italijanske oblasti organizirale državni pogreb. Huje poškodovanih je bilo 29 ljudi, brez doma pa je ostalo kar 600 ljudi, ki so živeli v bližini mostu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Leto dni od zrušitve viadukta
    02:37
    Iz 24UR: Leto dni od zrušitve viadukta
  • Spominska slovesnost ob prvi obletnici zrušenja mostu v Genovi
    00:31
    Spominska slovesnost ob prvi obletnici zrušenja mostu v Genovi

Tragedija je v srcu Genove pustila globoko rano, pretresla pa je cel svet. Na plano so namreč privrela številna vprašanja – kako se je to sploh lahko zgodilo, kaj je povzročilo, da je most nenadoma popustil, in kako varni so sploh mostovi, po katerih se vozimo.

Marjan Pipenbaher, priznani slovenski projektant, je takrat v pogovoru za našo spletno stran povedal, da za zrušenje mostu zagotovo ni odgovorna strela, ki je udarila v viadukt, temveč dotrajanost. Odpovedale so namreč zatege oziroma sidrišča. Most je bil zgrajen leta 1967, in kljub temu, da so ga sanirali kar trikrat, so številni strokovnjaki opozarjali, da to ni dovolj, da je treba zgraditi novega. Problem je Pipenbaher videl tudi v samem konceptu mostu, takšni se danes namreč ne gradijo več. "In če smo odkriti, leta 1967 so se čezenj vozili 60 tonski tovornjaki, 25 tonska druga vozila in mogoče tri do štiri tisoč tovornjakov na dan. Danes se je promet čez ta most povečal na 100.000 vozil na dan, od tega je 20.000 težkih tovornjakov. Na takšno dinamiko pa so prednapete zatege zelo občutljive," je dodatno problematiko izpostavil Pipenbaher.

Celoten intervju s priznanim strokovnjakom Marjanom Pipenbaherjem si lahko prebere tukaj.

Ostanke viadukta Morandi so razstrelili konec junija – preostala dva stolpa sta v nadzorovani eksploziji izginila v osmih sekundah

Na današnji slovesnosti v spomin na tragični dogodek se je zbralo več tisoč ljudi. Žrtvam so se poklonili z besedami, rožami in transparenti, duhovnik pa je ob tem prebral imena vseh 43 žrtev.

Oblasti so doslej naštele 71 ljudi, ki naj bi s svojimi dejanji prispevali k temu, da se je most sploh zrušil. Med njimi so vodilni v družbi Autostrade per l'Italia, ki je upravljala z viaduktom, kot tudi uradniki. V proces je vpletenih več kot 100 odvetnikov, 120 strokovnjakov, 75 prič, prebiti pa se morajo čez gore dokumentov. Med čakanjem na sodni epilog si mesto le počasi celi rane.

Nov viadukt naj bi bil zgrajen do pomladi, čeprav se pojavljajo vsi glasnejši dvomi, da se bo to res zgodilo. Načrt za nov most je zastonj izdelal priznan, v Genovi rojen italijanski arhitekt Renzo Piano, ki je zasnoval pariški Centre Pompidou in berlinski Potsdamer Platz. Ko je septembra predstavil svoj načrt, je zatrdil, da bo nov most zdržal 1000 let in bo zgrajen iz jekla. Imel bo 18 stebrov v obliki ladijske kobilice in 43 svetilk, po eno za vsako žrtev nesreče.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
15. 08. 2019 10.32
+1
V prispevku imajo prav glede tega, da viadukt ne bo narejen v predvidenem roku. V Italiji ponavadi gre vse podobno kot pri nas.
RamzesII
15. 08. 2019 09.16
+1
Strela sama po sebi morda res ni odgovorna, je bila pa kaplja čez rob na dotrajanem viaduktu, udarec in moč strele nista ravno nedolžna za objekt v takem stanju.
BUONcaffee
15. 08. 2019 08.49
+1
Noben objekt ni večen.
BUONcaffee
15. 08. 2019 08.25
+3
Ej dragi moji, kako se je ene leto hitro obrnilo. Že minilo eno leto???? Joj, joj,...kam gre čas???
krtofl
14. 08. 2019 21.12
+3
Tako je to, če je sedež podjetja ki upravlje avtoceste (Družina benetton ) v tujini kjer ni pod nadzorom nikogar oz. Zaradi davkov.in hebe se njim ceste in mostove..