Tujina

Madžarska gradbena podjetja lani opravila za desetino več del

Budimpešta, 12. 02. 1998 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Madžarska gradbena podjetja so lani opravila v primerjavi z letom poprej za 9,8 odstotka več storitev, je sporočil madžarski osrednji statistični urad. Porast je predvsem rezultat večjih naložb, ki so bile financirane s strani madžarske vlade in občin. Gre za izgradnjo avtocest, cest v Budimpešti in za izgradnjo novega terminala letališča Ferihegy. Gradnja prodajnih centrov in industrijskih parkov je bila dobičkonosna in je privabila večliko naložbenikov, vendar pa je gradnja hiš lani stagnirala. Število gradbenih podjetij je lani poraslo za 7,5 odstotka, število zaposlenih v madžarskih gradbenih podjetjih pa je manjše od enajst. Družbe z več kot 300 zaposlenimi so lani opravile za manj kot petino vseh opravljenih gradbenih del in za osem odstotkov manj kot v letu poprej.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.