Tujina

Madžarske družbe povečujejo svoje naložbe na tujem

Budimpešta, 12. 02. 1998 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družbe, registrirane na Madžarskem, so povečale izvoz kapitala v druge države, so sporočili iz madžarske osrednje banke. Kapitalske naložbe madžarskih družb v tujino so se povečale za več kot trikrat, in sicer na 370 milijonov dolarjev v lanskem letu z 58 milijonov v letu 1996. Glede na višino kapitala ga je bilo največ, 228 milijonov dolarjev, usmerjenega na Nizozemsko, glede na število družb izvoznic pa v Romunijo. V tej državi deluje kar 185 madžarskih podjetij, lani pa so naložbe v to državo znašale 27 milijonov dolarjev. Poleg Nizozemske in Romunije madžarska podjetja usmerjajo svoje naložbe še v Avstrijo, Nemčijo, na Slovaško, v ZDA, Veliko Britanijo, Ukrajino, na Poljsko in Hrvaško.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.