Svet

Na Vranskem osnove motošporta za najmlajše

Ljubljana, 20. 08. 2019 20.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Doroteja Dobovšek
Komentarji
2

Zaprašene proge, adrenalinska vožnja in hitri motorji so navadno domena odraslih dirkačev. Vendar pa so se tokrat v različnih dirkalnih panogah preizkusili tudi mlajši otroci. V Centru varne vožnje na Vranskem so že tretje leto zapored pripravili motošportni dan. Tam so se otroci med petim in osmim letom starosti lahko preizkusili v kartingu, minimotu, motokrosu in trialu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Unionko
20. 08. 2019 21.45
+1
To kar mi nudimo otrokom, da bi se lahko približali dirkanju, vsaj nekje v juniorskih letih, napram evropsko razvitim državam, je enako ničli, kaj šele, da bi v kasnejših letih, lahko pričakovali kaj več... Center varne Vožnje na Vranskem, je še eno metanje peska v oči državljanom... To ja še en poligon, kjer se je država odločla pobirat denar od državljanov...Tamkajšni uslužbenci, tako imenovani inštruktorji varne vožnje in inkasanti v službi države, pa v dirkanju tako nimajo pojma. Tudi dirkaško razvite države, recimo Nemčija in Anglija, še posebej pa Italija in Španija, se soočajo z dirkaško krizo na najvišjiravni, kot je F1. Časi kot so, da so karizmatični dirkaški velemojstri vstopali v svet F1, so mimo. Bili so časi Laude, Prosta, Senne, Mansla, ki so bili pravi gospodje dirkanja, Angleži bi rekli gentelmani, sam pa bi raje rekel zares karizmatične osabnosti, ki so pritegovale miljone gledalcev po celem svetu, ki so znali tudi po kakšni dirki iti skupaj v bljižnji pub na pivo... Tega danes preprosto ni več, dirkači so se iz karizmatičnih osebnosti spremenili v neke najstniške jokice, ki samo jamrajo po radijski zvezi, kako jih je tekmec zrinil s steze... F1 je dosegla dno, kjer niti bencin, ne igra več glavne vloge, saj baje vstopamo v svet elektrike. F1 je bila dogodek hrumenja dvanast valjnih motorjev, norih prehitevanj, tudi žal usodnih nesreč...Vendar to je F1, vrhunec avtomobilizma... ne pol električnih po tihem pisajočih hibridih...Ne to ni več prava F1, in upam samo, da bodo tudi naši otrovi kdaj imeli možnost spremljati dirke, kot so včasih bile....
prost1
21. 08. 2019 07.56
+5
Veliko stvari si napisal. Z drugim delom, kar se F1 tiče se strinjam. Center varne vožnje na Vranskem pa je dobra zadeva.Inštruktorji so krasni.Čeprav sem prevozil že nešteto kilometrov, sem se vseeno nekaj naučil na tečaju varne vožnje. Kar se pa dirkaške šole tiče-bolje nekaj kot nič.Le tako naprej.