Tujina

Marka - nova valuta BiH

Sarajevo, 21. 01. 1998 14.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Visoki mednarodni predstavnik za Bosno in Hercegovino Carlos Westendorp bo na popoldanski tiskovni konferenci javnosti predstavil novo skupno valuto Bosne in Hercegovine, konvertibilno marko.

O videzu bankovca sta se posvetovala Westendorp in guverner centralne banke BiH Peter Nicol, vendar so upoštevali tudi mnenja članov predsedstva BiH, ki se o tem poprej niso mogli sami sporazumeti. Kot se je izvedelo, bodo tiskali bankovce v vrednosti polovice, ene, pet, deset, dvajset, petdeset in sto konvertibilnih mark. Vrednost ene marke BiH bo enaka eni nemški marki. Kot kaže, na bankovcih ne bo nacionalnih simbolov Bosne in Hercegovine, temveč podobe znanih osebnosti iz njene zgodovine. Bankovce - vsi bodo iste barve in velikosti, v latinici in cirilici - bodo tiskali v Parizu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.