Tujina

Vietnamski premier odredil preiskavo tihotapljenja državljanov v tujino

London, 27. 10. 2019 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.V. / STA
Komentarji
0

Vietnamski premier Ngujen Suan Fuc je odredil preiskavo o tihotapljenju državljanov v tujino, potem ko so se pojavile domneve, da je med 39 trupli, ki so jih ta teden našli na tovornjaku na jugovzhodu Anglije, tudi najmanj 20 Vietnamcev, so poročali vietnamski mediji. Več družin v Vietnamu je že prijavilo, da pogrešajo svoje otroke.

"Morate raziskati in najti primere vietnamskih državljanov, ki so jih nezakonito prepeljali v tuje države, in resno obravnavati te kršitve," je dejal Ngujen Suan Fuc v izjavi. Premier je še pozval vietnamsko veleposlaništvo v Veliki Britaniji, naj sodeluje z britansko policijo in pomaga pri identifikaciji žrtev.

Vietnamski premier je napovedal preiskavo tihotapljenja vietnamskih državljanov v tujino.
Vietnamski premier je napovedal preiskavo tihotapljenja vietnamskih državljanov v tujino. FOTO: AP

Številne vietnamske družine so zaskrbljene nad usodo pogrešanih otrok. Po poročanju lokalnih medijev je najmanj 13 družin v osrednjem Vietnamu prijavilo, da pogrešajo svoje otroke oziroma svojce.

Na jugovzhodu Anglije so v hladilni prikolici tovornjaka v sredo našli 39 mrtvih oseb. Identifikacija žrtev še ni končana, sprva so mislili, da so vsi državljani Kitajske, zdaj pa domnevajo, da naj bi bilo med njimi najmanj 20 Vietnamcev.

V sklopu preiskave so aretirali že pet ljudi, med drugim so proti vozniku tovornjaka, 25-letnemu Mauriceu Robinsonu, vložili obtožnico zaradi 39-kratnega uboja, tihotapljenja ljudi, pomoči nezakonitim migracijam in pranja denarja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.