Tujina

Medvedki Haribo osvajajo svet

Koeln, 03. 02. 1998 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški proizvajalec slaščic Haribo, ki na tujih trgih proda več kot polovico svoje proizvodnje, namerava letos izvoz še povečati. Podjetje je bilo v preteklem letu izjemno uspešno predvsem pri prodaji gumijevih sadnih in lakričnih bombonov.

Po ocenah strokovnjakov iz slaščičarskih krogov je družinsko podjetje iz Bonna, ki je po svetu zaslovelo z bomboni v obliki medvedka, lani ustvarilo prek dve milijardi nemških mark prometa. V preteklem letu so v podjetju za promocijo namenili 33 milijonov mark. V skladu z strategijo podjetja, ki teži k približevanju končnemu kupcu, namerava Haribo do leta 1999 odpreti nova proizvodna obrata tudi na Poljskem in v ZDA.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.