Tujina

Megla nagaja Belgijcem

London/Bruselj, 24. 12. 2006 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Londonu se je megla dvignila in razmere na letališčih so se uredile. Zdaj pa so se težave začele v Belgiji.

Po Londonu je na vrsti Charleroi
Po Londonu je na vrsti Charleroi FOTO: Reuters

Potem ko so se razmere na londonskem letališču Heathrow po štirih dnevih goste megle, ki je močno ovirala promet, danes normalizirale, pa je enaka vremenska nadloga blokirala belgijsko letališče Charleroi. Zaradi megle so namreč morali odpovedati vse lete, na letališču, ki leži okoli 60 kilometrov južno od Bruslja, pa je bilo tako primoranih ostati med 2500 in 3000 potnikov.

Kot je povedal predstavnik letališča, so razmere zelo kritične, saj so morali odpovedati vseh 14 predvidenih letov. Na letališču obratujejo trije nizkocenovni letalski prevozniki - Ryanair, Blue Air in Jet4you. Charleroi  v ponedeljek, na božič, kot običajno ne bo obratoval, na letališču pa upajo, da bo lahko promet v torek stekel normalno. 

Po megli stavka

Gneče na Heathrowu skoraj ni več, letala pa vozijo po urniku
Gneče na Heathrowu skoraj ni več, letala pa vozijo po urniku FOTO: Reuters

Na londonskem letališču Heathrow, največjem letališču v Evropi, se razmere po kaosu, ki ga je povzročila gosta megla, normalizirajo. Številni potniki, ki jim je vreme prekrižalo praznične načrte, si lahko tako oddahnejo, saj naj bi promet povsem normalno stekel že drevi.

Britanskemu letalskemu prevozniku British Airways prvič po štirih dneh zaradi megle ni bilo treba odpovedati letov. Obenem je bilo na letališču dan pred božičem manj prometa kot v minulih dneh, ko so morali zaradi slabe vidljivosti odpovedati več kot tisoč letov, to pa je v predprazničnem času prizadelo več desettisoč potnikov.

Megla je poleg British Airwaysa prizadela tudi druge letalske prevoznike, med njimi nizkocenovni družbi Ryanair in Easyjet. Po navedbah letališča naj bi drevi promet stekel popolnoma normalno. Čez dan so bile namreč na letališčih pred številnimi okenci še vrste, a po navedbah letalskih prevoznikov predvsem zato, ker so številni potniki na letališče prispeli več ur pred poletom, da zagotovo ne bi zamudili povezave.

Je pa nekatere potnike v Veliki Britaniji prizadela 24-urna stavka sprevodnikov na vlakih v osrednji Angliji.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.