Tujina

Mehiški sladki krompir v boju proti nevšečnostim menopavze

London, 21. 01. 1998 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Veliki Britaniji pravkar potekajo medicinski poskusi, s katerimi proučujejo vplive mehiškega sladkega krompirja, ki bi utegnili omiliti nevšečnosti v obdobju menopavze. Pri poskusih, ki jih izvajajo v Nacionalnem društvu za osteoporozo s pomočjo nekega zdravnika v eni od londonskih bolnišnic, uporabljajo kremo, ki je sestavljena iz izvlečkov sladkega krompirja, ki naj bi bil učinkovit v borbi proti krhkosti kosti, bolečinam v dojkah, izgubi libida, povečanju telesne teže ter proti depresiji.

Uporaba kreme naj bi bila bolj priporočljiva kot dosedanje zdravljenje z estrogeni, saj gre pri slednjih za uporabo umetnih sestavin. Kremo naj bi bilo možno kupiti na Irskem in v ZDA, medtem ko je v Veliki Britaniji uporaba zaenkrat še zelo omejena.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.