Tujina

Meidani se zavzema, da bi begunci ostali na Balkanu

Tirana, 06. 04. 1999 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 12:47
Komentarji
0

Begunci s Kosova naj ostanejo v bližini svoje domovine, da bi se lahko kmalu vrnili domov, je dejal albanski predsednik Rexhep Meidani. S tem se je izrekel proti načrtom, da bi begunce začasno namestili v državah onstran Balkana.

Meidani je kot ''popolnoma napačne'' zavrnil bojazni, da bi lahko navzočnost kosovskih beguncev v Makedoniji ogrozila trdnost te nekdanje jugoslovanske republike. Begunci bodo v Makedoniji ostali le začasno, da bi se rešili pred smrtjo na Kosovu. Za njihovo vrnitev pa je po Meidanijevem mnenju potrebna navzočnost mednarodnih sil zveze NATO. Albanski predsednik je obenem obljubil pomoč za kosovske Albance. Albanija kljub velikemu številu beguncev ne bo zaprla državne meje.

Meidani je tudi pojasnil, da bo njegova država dopustila ''vsakršno navzočnost sil zveze NATO'' v Albaniji, tako zaradi človekoljubne pomoči beguncem kot tudi za reševanje kosovskega vprašanja. Vsekakor pa bo skušal preprečiti, da bi bila njegova država vpletena v vojno, je še dodal.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.