Tujina

Javnost zgrožena ob prizorih otrok v kletkah, Trump za to krivi demokrate

Washington, 18. 06. 2018 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, / U.Z., V.Š.
Komentarji
124

Od sredine aprila je azilna politika v ZDA ločila 2000 otrok od staršev. Zapirajo jih v zapuščena skladišča, kjer imajo hrano in posteljo, slike otrok v kletkah pa sprožajo zgražanje v javnosti. Takšne prizore je obsodila celo Melania Trump, njen soprog pa vztraja, da so krivi demokrati in se sklicuje na zakon, ki ga ni. Gre le za politično odločitev njegove vlade, ki bi jo lahko v trenutku spremenil.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Melanii Trump je prekipelo
    01:48
    Iz SVETA: Melanii Trump je prekipelo
  • Iz 24UR: Ločevanje staršev in otrok
    02:46
    Iz 24UR: Ločevanje staršev in otrok

Ameriški predsednik Donald Trump vse od začetka leta močno pritiska na ministre svoje vlade, da zaustavijo naraščanje nezakonitih prestopov ameriško-mehiške meje in njegov pravosodni minister Jeff Sessions se je spomladi domislil politike ničelne tolerance, kar pomeni, da vse nezakonite imigrante obravnavajo kot kriminalce. Odrasle zaprejo, otroke jim odvzamejo in nastanijo v posebne centre.

Vendar Sessions odvzema otroke tudi povsem zakonitim azilantom, ki pridejo na mejni prehod in se prijavijo ter prosijo za zatočišče. Tudi ti ljudje so avtomatično obravnavani kot kriminalci. Sessions je prepričan, da so trditve o nasilju v družini in nasilju uličnih tolp večinoma izgovor za vstop v ZDA in je zaradi tega to črtal s seznama utemeljenih razlogov za pridobitev zatočišča.

Pravosodni minister Jeff Sessions, ki skupaj s Trumpom izvaja ostro politiko na meji, je sporočil, da nasilje v družini in nasilje uličnih tolp ne bo več razlog za podelitev azila v ZDA.
Pravosodni minister Jeff Sessions, ki skupaj s Trumpom izvaja ostro politiko na meji, je sporočil, da nasilje v družini in nasilje uličnih tolp ne bo več razlog za podelitev azila v ZDA. FOTO: AP

2000 ločenih družin v šestih tednih

Od sredine aprila je Sessionsova politika ločila 2000 otrok od staršev. Otroke zapirajo v zapuščena skladišča, kjer imajo hrano in posteljo, vendar je vsakomur, ki ni Jeff Sessions, jasno, da jih to ne zanima toliko kot odgovor na vprašanje, "kje je moja mama?".

Stotine otrok tako v centrih za pridržanje držijo stran od staršev, kar je za človekoljubne organizacije škandal brez primere. Otroke iz teh centrov lahko sicer predajo sorodnikom, ki živijo v ZDA, a če ti nimajo dovoljenj za delo in bivanje v ZDA, jih aretirajo, ko pridejo po otroke. Pred sedanjo prakso so v ZDA mladoletne otroke pustili skupaj s starši, dokler je trajal postopek.

Trump poziva: Demokrati, spremenite zakon!

"Trumpova vlada uporablja žalovanje, solze in bolečino otrok kot gradbeni material za naš zid. Gre za izsiljevanje, da v kongresu dobijo zakon, ki jim je všeč. Takšna praksa je zelo neetična. Dejstvo, da republikanski kongresniki sodelujejo pri tem, je žalosten prikaz propadanja stranke, ki je postala stranka laži," je ob tem izjavil demokratski kongresnik iz Kalifornije Adam Schiff.

Pa tudi sicer so slike in zgodbe otrok, ki so zaradi kontroverznega načina obračunavanja z ilegalnimi migracijami ločeni od staršev, v javnosti povzročile zgražanje in žolčne debate.

Vse skupaj je začinil še Trump, ki za situacijo, kljub temu, da je način ravnanja vpeljala njegova administracija, krivi demokrate, ki so sprejeli aktualni zakon. Na Twitterju je zapisal, da "demokrati lahko popravijo nasilne ločitve družin na meji tako, da skupaj z republikanci pripravijo spremembe zakonodaje." "Zaradi tega rabimo več republikancev, izvoljenih novembra. Demokrati so dobri samo v treh stvareh: visokih davkih, visoki stopnji kriminala in blokiranju."

Trump se torej ne da, saj bi mu njegova volilna baza, ki mu je dala glasove leta 2016 prav zaradi tega, ker je obljubljal neizprosno politiko do nezakonitih priseljencev, obrnila hrbet v ključnem letu kongresnih volitev. "SPREMENITE ZAKONE" je z velikimi črkami zjutraj tvital Trump, čeprav ni zakonov, ki bi narekovali odvzemanje otrok staršem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spravil se je tudi na vse bolj priljubljeno tarčo Nemčijo in zatrdil, da se Nemci obračajo proti svojemu vodstvu, ker so priseljenci nasilno spremenili evropsko kulturo in povečali stopnjo kriminala v Nemčiji. Uradna nemška statistika sicer ugotavlja, da je bila stopnja kriminala v letu 2017 najnižja v zadnjih 30 letih.

Otroci v zapuščenih skladiščih čakajo ločeni od staršev.
Otroci v zapuščenih skladiščih čakajo ločeni od staršev. FOTO: AP

Po robu se mu je postavila celo Melania

Moramo biti država, ki spoštuje vse zakone, a tudi država, ki vlada s srcem. Melania Trump

Vendar pa ameriški konservativci še niso povem brez srca in morale, kar je dokazal tudi vodja največjega protestantskega gibanja v ZDA Franklin Graham, ki je bil doslej odločen podpornik Trumpovih potez in zelo prizanesljiv do njegovih moralnih pomanjkljivosti, ker je šel v "pravo" smer glede splava, pravic žensk in homoseksualcev. Politiko je označil za sramotno, v nedeljo pa jo je kritiziral tudi nekdanji tiskovni predstavnik Bele hiše z najkrajšim stažem v zgodovini, Newyorčan Anthony Scaramucci, ki mu je težko lagati, da so za Trumpovo politiko krivi demokrati. "Ni prav, da vlada krivi demokrate za ločevanje otrok od staršev na meji, kar izkorišča potem za pritisk na demokrate za podporo republikanski imigracijski zakonodaji," je dejal za CNN.

Trump je dobil košarico celo od prve dame ZDA Melanie Trump, ki je preko tiskovne predstavnice sporočila, da ne mara ločevanja otrok od staršev. "Gospa Trump ne more gledati, kako ločujejo otroke od staršev in upa, da bodo politiki obeh političnih strani končno prišli skupaj na poti do uspešne reforme migrantske politike," je za CNN povedala Stephanie Grisham, vodja stikov z javnostjo ameriške prve dame. "Verjame, da moramo biti država, ki spoštuje vse zakone, ampak tudi država, ki vlada s srcem," je dodala.

Melania Trump se je zavzela za prenehanje krutih metod izvajanja migrantske politike na meji z Mehiko, kjer najkrajšo potegnejo otroci.
Melania Trump se je zavzela za prenehanje krutih metod izvajanja migrantske politike na meji z Mehiko, kjer najkrajšo potegnejo otroci. FOTO: AP

Trumpova je sicer nedavno predstavila svojo kampanjo Bodi najboljši, s katero želi izpostaviti spletne nevarnosti, ki pretijo otrokom, njeni cilji pa so spodbujanje zdravega načina življenja, spodbujanje pozitivne uporabe družbenih omrežij in boj proti zlorabi opiatov. Na temo migrantske politike svojega moža doslej še ni spregovorila.

Pridružila se ji je tudi nekdanja prva dama Laura Bush, ki je v prispevku za Washington Post zapisala, da ji zaradi takšne okrutne in nemoralne politike poka srce. Sedanjo politiko je primerjala z rasističnim zapiranjem Američanov japonskega izvora v koncentracijska taborišča v času druge vojne, kar je bilo eno najbolj sramotnih poglavij ameriške zgodovine.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (124)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thinc25
19. 06. 2018 08.19
-1
Nihče se ne vpraša zakaj to počnejo, ker ne poslušajo tujih novic. Migranti jemljejo otroke in mladoletnike (svoje ali tuje oz. ukradene), seveda so brez dokumentov, samo zato, da se predstavljajo kot uboge družine z otroki in na ta način zlorabljajo emigrantsko zakonodajo. Kasneje, pa se teh mladoletnikov znebijo. Tudi migranti, ki vstopajo v našo državo ravnajo podobno, ne pa vsi.
fairplayy
19. 06. 2018 07.41
+1
vsi na svetu ki živimo v nekem blagostanju imamo težave z migranti, ki se bodo še povečevale, saj se razlike med bogatimi in revnimi večajo, naravnih dobrin je zaradi onesnaževanja vse manj obenem se število prebivalstva tam še povečuje, enkrat bo balon počil...
Mladi? Plasto
18. 06. 2018 22.54
-1
lend of d fri
Kollerik
18. 06. 2018 22.51
+4
Trump-migrant o mograntih.... in za vse so kapak krivi demokrati...nacist pač...
Kollerik
18. 06. 2018 22.51
+1
CestniKolesar370Wattov
19. 06. 2018 10.51
Legalni migrant o ILEGALNIH migrantih. Saj je jasno, da levi ne ločite med legalnimi in ilegalnimi zadevami.
Pikabalonca
18. 06. 2018 22.08
+1
Jugovojska je streljala tudi v HRBET za pičenega Albanca pa mesec nagradnega skrajša je in značka primeren VOJAK..??
BUONcaffee
18. 06. 2018 22.11
+1
Dule Med
18. 06. 2018 22.20
+2
Srajerskaklet
19. 06. 2018 08.43
+0
BUONcaffee
18. 06. 2018 21.56
+1
Državljanstvo ima tudi omejen rok, a Trump se tega ne zaveda. Tudi sam ga bo izgubil ko bo nastopil čas za to. Vsi bomo en dan morali zapustiti ta svet. Mnogi so že. A reinkarnacija obstaja. Ali ste prebrali knjigo \"VRNITEV V ŽIVLJENJE\" od avtorja Dr. Jim B. Tuckerja?????
BUONcaffee
18. 06. 2018 22.09
+1
Jaz sem se tudi nekoč spominjal mojega prejšnjega življenja in mojega luksuznega avtomobila, vile in žene. A to mi ni pomagalo nič. Danes sem revež.
BUONcaffee
18. 06. 2018 21.51
-4
Vseeno dobro, da ni uvedel kake mrtve straže po vzoru naših tovarišev.
CestniKolesar370Wattov
18. 06. 2018 21.48
+6
"Nezakonite migrante obravnavajo kot kriminalce"... Beseda NEZAKONIT pomeni, da se gre za kriminal in nezakoniti migranti SO kriminalci. Spet se bo našel liberalec, ki jim bo rekel "nedokumentirani" migranti. Potem tudi Suvad, ki preprodaja kokain ni kriminalec, je zgolj nedokumentiran lekarnar.
Mladi? Plasto
18. 06. 2018 22.56
to so begunci iz držav kjer vlada anarhija ...
CestniKolesar370Wattov
19. 06. 2018 09.43
Kot je rekel Tonin, po podatkih neodvisnega organa (policije) je večina migrantov v novem valu iz Maroka, Alžirije.... Kakšna anarhija?
resslovenka
18. 06. 2018 21.48
+9
Bolano do amena. V vsak članek vtikate levičarje in desničarje. Pa to se vendar dogaja v Ameriki, kjer vaš levi ali desni glas ni vreden piskavega centa. Res je žalostno in obsojanja vredno kar se dogaja. Moje spoštovanje gre gospe Melaniji, ki verjamem, da bo po svoji moči in svojim vplivom pomagala razrešiti to sramoto.
BUONcaffee
18. 06. 2018 21.49
-1
Ali pa bolj za svoj zgled. Tale Melanija meni nikakor ni všeč. Pa tudi Trump jo po mojem ne upošteva nič.
BUONcaffee
18. 06. 2018 21.43
+5
Tudi Trump živi podobno kot migranti. Če dobro pomislimo kaj pa ima od življenja, kaj je imel in kaj bo imel. Z denarjem se je sam dal v kletko, omejitve, velike skrbi in je zelo omejen kar se tiče življenja. Sem prebral njegovo knjigo že leta nazaj, ko še ni bil predsednik lih da probam razumeti življenje bogataša njegovega kova. Knjigo katero je pisala njegova tajnica o njegovih padcih in vzponih dejansko kaže da vzponov niti ni imel, razen navidezne in na računih, sicer njegovo življenje je zelo omejeno, stresno in brez sprostitve. Nesvoboden človek zgubil razum nad presojo svobodnega človeka kateri si privošči pravi dopust in zabavo. Dopust ne da bi imel kakršne koli skrbi za njega ne obstaja. Ima same sovražnike okoli njega kateri se bohotijo za lastne interese in položaje. Tudi Melanija sem prepričan da ga ni nikoli ljubila kot bi morala. A denar je njen vladar.
BUONcaffee
18. 06. 2018 21.47
+1
In to zlato žene ljudi v lastno zlato kletko katero si je sam nadel. Zlata mora biti dovolj in ne preveč.
Iluzionist
18. 06. 2018 21.22
+15
naj ne ločujejo otrok in staršev ampak vse v kompletu pošljejo nazaj
HouseBeatz
18. 06. 2018 21.16
+6
Men je sam smesno kak se danasnji levicarji kar naenkrat borijo za pravice nelegalnih migrantov. Ko pa je obama delal se slabse stbari glede vracanje migrantov, pokole z droni, korupcije, krsitve zasebnosti... TAKRAT PA NOBENEGA
mario7
18. 06. 2018 21.44
CestniKolesar370Wattov
18. 06. 2018 21.50
+8
Obama je deportiral več ilegalcev, kot katerikoli predsednik pred njim in tudi če Trump nadaljuje s svojim tempom, Obame ne bo dohitel. Pa nisem videl enega samega članka o tem dokler je bil predsednik Obongo.
resslovenka
18. 06. 2018 21.53
+1
Dej , vzdrži se malo. Levičarji...bla, bla, bla..... ena in ista mantra takih, katerih prav je edino zvelicaven. 😆
Dule Med
18. 06. 2018 22.02
+0
Ko boš mantrala, istočasno si boš filtrirala svoj um, če je sploh še kaj tvojega.
Dule Med
18. 06. 2018 21.14
+2
Saj je vso človeštvo v kletkah al ni ?
BUONcaffee
18. 06. 2018 21.33
+5
Dejansko imaš prav. A mnogi se tega ne zavedajo.
Pikabalonca
18. 06. 2018 20.53
+1
LEV je kralj živali ampak mladičev tujega izvora ne prenaša ( vse podavi ) , zato pa je kralj skrbi za svoje, celo kardelo tu pa ni da ni..
Zmaga Ukrajini ..
18. 06. 2018 21.01
-3
Super! Kar pojdi z gorjačo in svojimi froci v hosto in se mlati. In seveda boš upal/a, da zmagaš. To pa je rešitev za 3. tisočletje! Najjači zmaga, kajne? Tisti, ki tako razmišljate bi nujno morali doživeti ta "boj šibkejših in močnejših", ker ste očitno pozabili, zakaj je človeštvo uvedlo pravo, človekove pravice, itd. Očitno se vam toži po gorjačah, hosti in debelih kožuhih.
Pikabalonca
18. 06. 2018 21.09
+8
Samo FAŠISTI LEVIČARJJI in neodgovorni starši dajo v prvo vrsto OTROKE oni pa zadaj v napad za svoje EGOISTIČNE CILJE..ampak to ne pali više, )) ljudem dol visi za nosečnice, otroke, Migrante ne nasedajo, še na akcije ne jim je čisto vseeno.. za vse to so pa krivi izsiljevalci, novinarji mediji z svojimi lažmi posiljevanjem..
HouseBeatz
18. 06. 2018 21.10
+8
Comanche, zdaj pa ti meni povej kako reais katerokoli begunsko krizo. Edina resitev je, da so meje neprodusne in se ne sprejema nikogar, se pa nameni denar v drzavo iz katere prihajajo migranti. Ti lahko sprejmes 10000000 migrantov vsako leto, tezave pa ne resis, kar povzrocis je, da begunci svoje tezave pripeljejo s sabo. In se nekaj, nekaj; zakaj bi sprejeli nekoga v drzavo, ce ni sposoben upostevat osnovnega zakona o tem, da zaprosi za drzavljanstvo. Vsak migrant, ki je posteno cakal, se je primerno asimiliral v sistem in zagovarja prepoved nelegalnih migracij.
Dule Med
18. 06. 2018 22.04
+2
Je sploh kaka razlika med levo in desno, ni je, napajanje plus, minos.
Zmaga Ukrajini ..
18. 06. 2018 22.55
HouseBeatz .... Najprej je treba razumeti nekaj dejstev in tudi malo zgodovinskega ozadja. Če bi namreč vsi razmišljali tako kot ti, bi bilo po 2. svetovni vojni, ki je bila največja humanitarna katastrofa in morija odkar obstaja človeštvo, še mnogo, mnogo več žrtev. Tako pa je Društvo narodov (predhodnik današnje Organizacije združenih narodov) sprejelo Konvencijo o statusu beguncev, ki jo je podpisala in sprejela večina držav. Cilj OZN je bil seveda rešiti hud problem človeštva, ki se je pojavilo v in po 2. svetovni vojni. Po oceni OZN oz. njegovega Komisariata za begunce, je bilo tedaj razseljenih preko 40 milijonov prebivalstva!!! Še huje pa je postalo konec leta 2014, ko je število migrantov v svetovnem merilu preseglo 59,5 milijona, kar je najvišje število migracij v zgodovini človeštva. Če izvzamemo vzroke, ki so botrovali tako masovnim migracijam v svetovnem merilu (vojne, lakota, suša, nasilje, razpad držav, brezvladje, revščina,…) in se osredotočimo zgolj na širšo evropsko regijo – bližnji Vzhod, severno Afriko, Afganistan in Pakistan, ugotovimo, da je za tako množične migracije kriv v pretežni meri zahodni svet. Da ne bom čisto predolga, preberi o tem, kako se je začela arabska pomlad, kako se je nadaljevala in kako še bolj nesrečno izpadla v Siriji, kjer že od 2011 divja vojna, v katero so vpleteni različni mednarodni akterji (ZDA z Veliko Britanijo, Francijo in ostalimi zahodnimi državami na eni strani ter Rusija, Iran, Libanonski Hezbollah, Irak, Afganistan in Yemen, na nasprotni strani ter nato še države, ki podpirajo upornike proti Assadu, kot so Turčija, Saudska Arabija in Izrael). Kakorkoli že, v Siriji je do zdaj umrlo že približno 400.000 ljudi, 60.000 pa je pogrešanih, domnevno umrlih. Od populacije pred vojno, ki je štela 22 milijonov prebivalstva, je 53 % zbežalo od doma. Od tega je 5,6 milijonov beguncev, 6,1 milijona pa je razseljenih. Najhujši boji z največ smrtnimi žrtvami so potekali med letoma 2013 in 2014. Te grozljivo visoke številke umrlih, razseljenih, itd., se nedvomno ne bi zgodile, če se v vojno ne bi vmešala Amerika s svojimi zaveznicami na eni in Rusija s svojimi, na drugi strani. Torej zdaj vemo od kod je toliko beguncev iz Sirije. Če pogledamo Libijo, je situacija podobna – spet Amerika s svojima zaveznicama Francijo in Veliko Britanijo leta 2011 napade Libijo v želji po strmoglavljenju Gadafija (njihov izgovor za napad je seveda »izvoz demokracije« in ustavitev diktatorja, resnični razlog pa je zaustavitev Gadafija, ki je sanjal o tem, da bi bila cena nafte vezana na arabsko valuto, ne pa na ameriški petrodolar, Francija pa si je poželela denarja, ki ga je imel Gadafi v švicarski banki). Mimogrede je potrebno še omeniti, da je Evropska Unija Gadafiju plačevala za to, da je zaustavljal migracijski tok iz severne Afrike preko Sredozemlja v Evropo. In to je počel precej učinkovito. Danes ima to vlogo Turčija, ki predstavlja neko tampon cono med imigranti in Evropsko unijo. Še prej pa se je zgodil Irak (leta 2003 Amerika napade Irak in strmoglavi Husseina). To je najdražja napaka Amerike, po oceni znanega ekonomista in nobelovca Stiglitza, naj bi Ameriko stala 3 trilijone dolarjev!!! Ne glede, pa je to zgolj denarna vrednost. Druga plat je človeška – Irak je tako kot Libija propadla država, ni infrastrukture, ni socialnih storitev, ni pravzaprav ničesar, niti vlade, ki bi uspela učinkovito izvajati oblast. To pa je odličen teren in poligon za urjenje radikalnih teroristov. Podobno stanje je tudi v Afganistanu, kjer ga je najprej napadla Rusija, čez nekaj let pa Amerika, Afganistan pa že zaradi svojih karakteristik ni nikoli uspel razviti enotne oblasti. V vseh teh primerih gre za hude travme, ki jih doživljajo državljani teh držav. Glede na navedeno je najbrž razumljivo zakaj je toliko imigrantov. Namenoma jih imenujem migranti, saj je to širši pojem kot begunci. Namreč migranti so vsi, ki zapust
Zmaga Ukrajini ..
18. 06. 2018 22.56
Namreč migranti so vsi, ki zapustijo dom in gredo drugam, tudi v druge države. Begunci pa so zgolj del tega imigrantskega toka in je potrebno njegov status begunca šele ugotoviti s postopkom. Vmes pa so lahko še ekonomski migranti, delavci pogodbeniki, ljudje, ki bežijo pred lakoto in hudo revščino, itd.). Mnogi od teh se zaradi verskih, socialnih in kulturnih sorodnosti raje naselijo v bližnjih državah kot sta Turčija, Libanon, Jordanija, itd., ki so prevzele levji delež migrantov. Vendar pa so te države izjemno nasičene z migranti, prav tako po šivih poka tudi Turčija. Zato se je del (zgolj DEL!!!) teh ljudi odločil oditi severneje v EU. Tu pa je nastopil problem, ker EU ni enotna tako, kot bi morala ob tako hudem problemu biti. Tako se Grčija utaplja v begunskem valu, nesrečna in krivična dublinska uredba migrante sili v prvo »varno« državo, torej je jasno, da najprej pridejo večinoma v Grčijo, nato v Italijo, nekaj malega pa v Španijo (Španija jih na ograjah celo strelja!). 500 milijonska Evropska unija se je v letih 2013 do 2015 soočala z 1 do 2 milijona migrantov letno. Ob tem je najbolj žalostno to, da so v EU takšne države članice kot je Madžarska, pa tudi Avstrija in Slovenija, ki bi (tako kot Velika Britanija) povezanost v EU rada izkoristila zgolj kar se tiče pravic in ugodnosti, obvez pa ne bi izpolnjevala. Dejstvo je, da tako Slovenija, kot tudi Avstrija in tudi ne Madžarska, tega problema ne morejo rešiti. Ta problem lahko reši le enotna EU, le politika, ki bo tudi navzven v svetovnem merilu zmogla preprečiti, da bi problem sploh nastal (naj spomnim, da je bil vzrok tega problema prav sprožanje vojn njenih zahodnih zaveznic, zlasti ZDA). Kar pa se tiče ograj, je pa tako – neskončno neumno in naivno je pričakovati od človeka, ki je v čolnu preplul Sredozemlje, nekateri so prepotovali celo Afriko, bili vmes izpostavljeni nemogočim razmeram, itd., zdaj pa naj bi jih ustavila ena ograja na Kolpi. Ne bo jih. To je dejstvo. Kar se bo zgodilo, bo zgolj to, da bo še več umrlih in utopljenih migrantov, tihotapci pa (ki mimogrede na leto obrnejo preko 4 milijarde evrov!!!) bodo še bolje služili. Torej ni druge rešitve, kot da se EU zbere, in naredi plan, kako bi te ljudi lahko zadržala že v njihovi regiji, na tako imenovanih hot-spotih in podobno, kjer bi bili oskrbljeni za prvo silo, nato pa bi se enotna EU odločila kako naprej. Dokler pa EU ne bo mogla stopit skupaj zaradi raznih Orbanov, Le Penk, ipd., toliko časa bo imela hude probleme.
ZivljenjeJeResLepo
18. 06. 2018 20.50
-1
Slovenija bi morala imeti za predsednika Trumpa! Bi naredil red in zaprl mejo!
toxicox
18. 06. 2018 20.53
+4
poper00
18. 06. 2018 21.24
+6
Nagnal bi tudi Slovence ,ki se ne strinjanjo z njim.
BUONcaffee
18. 06. 2018 20.47
+0
ZDA nimajo lastnega denarja. Američani nimajo svoje zgodovine, kulture in jezika.
Dule Med
18. 06. 2018 22.06
+0
Nič nimajo, so navadni izobčenci tega planeta.
BUONcaffee
18. 06. 2018 20.45
+7
Trump se n zaveda, da so Californijo, Teksas, New Mexico in druge države zgradili in razvili Meksokanci in Španci iz Meksika . Dollar Španski denar.
macro
18. 06. 2018 20.44
+2
Zakaj imajo levičarji vedno isto vprašanje? Kako bi ti to rešil? Z ograjo. Pa saj to veste, kaj se sprenevedate.
Zmaga Ukrajini ..
18. 06. 2018 20.54
-6
Ja, še boljša rešitev pa bi bila, da bi tebe in tebi podobna zaostala bitja pustili ZA ograjo. To bi bilo nedvomno očiščenje Slovenije.
macro
18. 06. 2018 21.05
+1
Saj so Me. Samo na notranji strani. Žalostno pravzaprav da se moraš pred drugimi ograditi da imaš mir.
poper00
18. 06. 2018 21.26
-1
In kaj si ti tako pametnega in nepogrešljivega ,da si zaslužiš mir ostali pa ne.
resslovenka
18. 06. 2018 21.55
-1
Paskakvali
18. 06. 2018 20.41
+5
Je pa nekaj skupnega telim novodobnim diktatorčkom..........za vse so krivi levi........tudi če niso!
BUONcaffee
18. 06. 2018 20.33
-2
Socialna služba še ni ukrepala?????