Tujina

Merklova obiskala Rusijo

Moskva, 08. 03. 2008 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Merklova je poudarila, da bi morala poleg Nemčije celotna Evropa najti sprejemljiv način za sodelovanje z Rusijo.

Nemška kanclerka Angela Merkel se je danes v Moskvi srečala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Merklova je ob tem poudarila tesno sodelovanje med državama in dejala, da bi tudi celotna Evropa morala najti sprejemljiv način za sodelovanje z Rusijo.

"Mislim, da imata Rusija in Nemčija zelo tesne odnose. Našli smo način, kako odkrito razpravljati o različnih, včasih kritičnih vprašanjih. Včasih je to celo zabavno, včasih pa so taki pogovori resen izziv," je dejala Merklova.

Praznik žena v velikem slogu praznujejo tudi v Rusiji. Šopek od predsednika Putina je prejela tudi kanclerka Merklova.
Praznik žena v velikem slogu praznujejo tudi v Rusiji. Šopek od predsednika Putina je prejela tudi kanclerka Merklova. FOTO: Reuters

Putin je ob tem dejal, da to gotovo ni njuno zadnje srečanje. Aktualni ruski predsednik se namreč poslavlja s tega položaja, kjer ga bo 7. maja nasledil v nedeljo izvoljeni Medvedjev. Putin se je v pogovorih z Merklovo med drugim navezal tudi na današnji mednarodni dan žensk, ki je v Rusiji pomemben praznik in poudaril, da ga Rusija praznuje "v velikem slogu".

Že pred obiskom je tiskovni predstavnik Merklove Ulrich Wilhelm napovedal, da se bosta voditelja pogovarjala predvsem o energetskem sodelovanju, o volitvah in o nekaterih mednarodnih vprašanjih. Pri tem je Wilhelm izpostavil predvsem situacijo na Bližnjem vzhodu in na Kosovu.

Merklova naj bi se kasneje srečala tudi z Medvedjevom. Tako bo prva izmed evropskih voditeljev, ki se bo slab teden dni po zmagi na nedeljskih ruskih volitvah srečala z bodočim ruskim predsednikom. V pogovorih naj bi se dotaknila predvsem napovedane modernizacije Rusije. Pred tem sta se Merklova in Medvedjev srečala leta 2006 na trgovinskem sejmu v Hanovru. Že pred današnjim srečanjem je Putin opozoril, da pogovori med zahodom in Rusijo pod vodstvom Medvedjeva ne bodo bistveno lažji kot doslej.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ServerAUTOMATIC
09. 03. 2008 11.47
Rusi bi dali zadnje gate za novo orožje.
ServerAUTOMATIC
09. 03. 2008 11.44
Rusi so svoje državljane puščali lačne, da so razvijali orožje za množično uničevanje in srali po svetu z svojo politiko.
motorist@gmail.com
09. 03. 2008 09.34
Bivši KGB-jevec, ni sposoben nič drugega, kot tlačiti svoje ljudstvo in groziti Evropi s svojim zastarelim orožjem.
agent47@mail386.com
08. 03. 2008 21.44
Kr počas se sprijaznite s tem da gre rusom vedno na boljše. Menjajo se časi in zakaj bi morali komer koli zavidati.
Uporabnik113189
08. 03. 2008 21.39
miha.tusek, oprosti ampak butelj si sam..Če bi živel v državi, kjer je druga svetovna vojna terjala največ žrtev, potem pa Stalin imel polovico državljanov za sužnje, nadzorovali pa so jih kriminalci bi popolnoma drugače govoril. Vse so naredili sami s svojimi močmi, pri tem pa so jih stalno najedali amerikanci, temu se reče samostojnost. Kljub vsemu se lahko dokažejo z marsikaterimi dosežki..Mogoče samo raketni motorji, mnogo boljši od ameriških, Kar se revžev tiče, še hujše reveže imaš v ameriki če jih že želiš videti, pa sploh nič ne delajo ker jim ni dano, tu vsaj pobirajo peso. Bistvo pa je v tem, da v EU ni nikogar več, ki bi bil kos Putinu. Merklova je še edina, ki je sposobna z njim vzpostaviti stik, Janša se ga izogiba v velikem loku..Zvita kot je, se je prikazala na 8 marec in Putin se je izkazal. Takšen kot je, bi jo zlahka napojil, da bi se guncala kot francoski fašist in babjek, ki bi rad imel dve vrste EU zahodno bogato in vzhodno za reveže..Gnoj..Ta se sedaj prav tako skriva, ker ne upa več dlje kot do Nemčije..
Riba1234563328363722
08. 03. 2008 20.35
Res so zakon, butelj, preseli se gor, pa boš videl kako luštno jim je, ko 22ur na dan pobirajo peso, da imajo za nekaj litrov vodke.
fmunih@email.si
08. 03. 2008 18.23
Rusi so najpametnejši ljudje pod soncem, njihov sistem pa ne zna izrabiti tega potenciala. Upajmo, da bo pametna Merklova našla interes in Nemčijo dvignila zato ekonomsko še višje.
ServerAUTOMATIC
08. 03. 2008 17.15
Naj Nemčija preneha financirat Ruse in ta denar raje nameni novim članicam EU. Rusi so itak nesposobne razvajene riti.