Tujina

Mladić naj bi se tri leta skrival v Beogradu

Beograd, 12. 08. 2008 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ratko Mladić naj bi se od junija 2002 do konca leta 2005 skrival v treh vojaških objektih in številnih beograjskih stanovanjih. Mnogi potrdili sporazum Holbrooke-Karadžić.

Ratko Mladić
Ratko Mladić FOTO: Reuters

Nemški časnik Der Spiegel je objavil intervju z Rasimom Ljajićem, predsednikom srbskega nacionalnega sveta za sodelovanje s haaškim sodiščem. Ljajić je povedal, da se je Ratko Mladić od junija 2002 do konca leta 2005 skrival v treh vojaških objektih in v različnih beograjskih stanovanjih. “Na žalost smo to izvedeli šele kasneje,“ je povedal Ljajić.

Na pomislek, da vojaški objekti in stanovanja ne morejo ostati skriti, je Ljajić potrdil, da so za vojaška skrivališča vedeli mnogi, vendar so se bali številnih groženj, zato so raje molčali. Ljajić je dodal, da je bilo o Mladićevem skrivanju po beograjskih stanovanjih malo znanega, še posebej, ker ga do leta 2000 sploh niso resno iskali.

Po padcu Miloševićevega režima naj bi se Mladić začel skrivati v vojaških objektih, vendar ga ni po Ljajićem mnenju nihče izdal, ker je bila v ozadju grožnja, da bo v primeru njegovega prijetja prišlo do spopadov med vojsko in policijo.

Za Srbijo, Mladića in njegovo družino bi bilo najboljše, da se končno prostovoljno preda,“ je v intervjuju še dejal Ljajić, ki je napovedal, da bo Srbija nadaljevala z aktivnim iskanjem nekdanjega vojaškega voditelja bosanskih Srbov in najbolj iskanega haaškega obtoženca.

Mnogi potrdili sporazum Holbrooke-Karadžić

86 odstotkov našega prebivalstva doživlja haaški tribunal kot protisrbsko sodišče. Rasim Ljajić

Ljajić je zatrdil, da tuje obveščevalne službe niso sodelovale pri ujetju Radovana Karadžića. Poslali so jim sicer fotorobote, kako naj bi bila videti Karadžić in Mladić, vendar se je izkazalo, da je imel skrivajoči se Karadžić popolnoma drugačen videz.

Predsednik srbskega nacionalnega sveta za sodelovanje s haaškim sodiščem je komentiral tudi domnevni sporazum med Richardom Holbrookom in Radovanom Karadžićem. Slednji trdi, da mu je bilo leta 1996 obljubljeno, da ne bo kaznovan, če se umakne iz politike. Ljajić je povedal, da so mnoge priče, s katerim so se pogovarjali, potrdile sporazum, vendar dokazov zanj niso nikoli našli.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vzhod
17. 08. 2008 23.09
ko ste vi sedeli doma za televizijo se je on boril proti mocnemu okupatoju "ameriki!"
Pygmalion
14. 08. 2008 08.06
\"da sta tako Karadžić kot Mladić le dva bedna plačanca zahoda..\" Hrvati so plačanci zahoda. Srbi so plačanci zahoda. Gruzijci so plačanci zahoda. Kdo ve, mogoče so tudi Rusi plačanci zahoda. Ej veste kaj jaz mislim? V Gruziji sploh ni vojne. To je samo virtualni hollywoodski spopad. Mogoče pa Gruzija sploh ne obstaja in je pravzaprav cela država posneta v enem hollywoodskem studiju?
TheMatrix1
14. 08. 2008 01.36
body-srba tako se gowori, pokazi jim sta znaci bit prawoslawac... oni i sada bjeze i boje se, bez tri prsta nema krsta///
Da ne bom dvakrat pisal. Najbolj pa me čudi to,da se na vseh fotografijah Karadžič in Mladič držita "Kao posrana golubova usred Zagrebačke katedrale".Pa verjetno ni zadeva v tem,da Karadžiču ne bi odgovarjala Miloševičeva celica ali pa premišljuje kako mu Mladič sedaj cepa njegovo grdo ženo.Hahahahaa
Navihanko
13. 08. 2008 20.20
Brez pomoči oblasti se takle kerlc ne more "skrivati". Mu pa sedaj dihajo že za ovratnik, samo všrašanje časa kdaj bodo tega korenjaka prijeli živega ali mrtvega
rutbo
13. 08. 2008 16.30
Ejga, BODY ,kje se pa tvoj ta star skriva ?
II2 in II3
13. 08. 2008 16.13
EVA-NOVAK Za Karađiča nimam besed, tko da on je narekoval, vse te akcije, ki jih je moral Mladić izpolnjevat. Tko da generali niso prav nič krivi.....Divim se pa Mladiču, ker je prav tako kot moj oče uspešen in dober general, v kateri sem tudi jaz služil vojsko!
EVA-NOVAK
13. 08. 2008 11.53
body-srba, nad kom ali čim se tako "diviš"? Kaj si res tako neinteligenten, da ne zapopadeš, da sta tako Karadžić kot Mladić le dva bedna plačanca zahoda. Torej navadni kurbi. Haško sodišče pa je le cirkus, financiran iz žepov evropskih davkoplačevalcev, tudi Slovencev na žalost.
AladinPornxxx
13. 08. 2008 08.49
Srbi kradejo otroke - srb = cigaan ... govno ko govno Žive naj vsi narodi.....
zakretene
13. 08. 2008 08.42
Mladiček po aretaciji: Novinar: "Kaj ste počeli v vojašnicah ves ta čas, ko so vas iskali?" Mladiček: "Ja bil Katjuška"
Motiviran
13. 08. 2008 07.22
Slovenci ne rabimo takšnega generala! Imamo že dovolj druge sramote, ne rabmo še njega.
1098 :je samo en psihično poremečen srbskošiptarski mešanec.Hahahahahaa Namreč bo čelo življenje zaradi njegove duševne zaostalosti ostal pri prsih njegove mame.Zato 1098 na sisanje majčinega mleka pa takoj spat da ne boš zjutraj hodil naokrog kot meteličar.Hahahahahahahaaaaa
II2 in II3
13. 08. 2008 00.52
kad vi budete imali takvog generala, onda ce te stvarno valjati nesto za evropu! a meni je bila cast da sam sluzijo vojsku u njegovoj jedici, a glavni komadant nam je bio kap. dragan!! i ponosim se sa time, jer vi slovenci svi ste bjezali iz vojske ko picke, pa su zato i ukinili sluzenje vojnog roka. nije ni cuda da se vas vasi đedovi sramuju!!! sramota
brankasrbijanka
12. 08. 2008 22.19
CRNIDOBER@21:23 Za začetek eno " virtualno" spijva ;-)
Magdalena Mitrovic
12. 08. 2008 22.19
cosmos je samo en navadni islamistični provokator ,je pač neumen ,zato tudi ponavlja vedno eno in isto. Edinstven primer spodletelega poskusa spočetja ljudskega bitja.
crnidober
12. 08. 2008 21.23
branka ti povej kdaj in kako in kje,. naj bo nevtralna cona :-)) predlagam Kranj,. ostalo je na tebi (torej kdaj ) :)) ne da se mi več ukvarjat z politiko zdaj sem preskočil na romantiko ::;)
Fash
12. 08. 2008 20.59
ALADIN...... Pod tem naslovom si se takoj spravu na napadanje pod uno temo o Bin Ladnu pa njegovem pajdasu te pa ni nikjer. DVOLICNEZ!!!!
brankasrbijanka
12. 08. 2008 20.43
CRNIDOBER@ hmmm... Kdaj? ;-)
mindfucker
12. 08. 2008 20.27
cosmos. to je samo muslimanska propaganda.
Ja mi je zadnjič eden povedal da Mladič res ni bil nobeden junak saj je večinoma če je kje kaj počilo takoj imel polne hlače ter se je takoj zavlekel kamor je utegnil ter jokal kot par mesecev star otrok.Pozneje se je tudi pričel izgovarjati da je 8000 muslimanov ter ostalega ljudstva pobil po pomoti,ker so se mu pričele vračati psihične motnje še iz otroštva.Kot je izjavil se je že davno hotel predati ali narediti samomor,ker je pod večnim strahom a mu tega ni dovolil Karadžič da ga ne bi izdal kakor je to pri Srbih navada.Vsekakor pa bo to storil sedaj,ko se mu ustali in normalizira zračni pritisk v tej prazni betici.