Tujina

'Moja služba mi sploh ni všeč'

Rim, 21. 10. 2009 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

“Poklic premierja mi sploh ni všeč. To, da sem v tej službi, je žrtev, a ostajam, ker sem edini vodja, ki je sposoben držati vlado skupaj,” je dejal italijanski premier Silvio Berlusconi.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi FOTO: Reuters

Italijanski premier Silvio Berlusconi je v intervjuju za medijsko hišo CNN dejal, da mu poklic premierja sploh ni všeč in da Italiji vlada zaradi občutka dolžnosti ter da se pri tem pravzaprav žrtvuje. 73-letnemu voditelju, ki je že kar nekajkrat šokiral tako domačo kot tujo javnost, sicer, kot pravi, vladanje sploh ni všeč. Vendar pa je “edini vodja, ki je sposoben držati desnosredinsko vlado skupaj”, je še dejal v intervjuju za CNN. “To, kar počnem, je žrtev. Pravzaprav mi ni všeč. Sploh ne,” so besede, s katerimi je Berlusconi spet presenetil vse. “Veliko je umazanih dogovorov, pa nizkotni mediji, še hujše, nesramni in bolni. Težko je življenje, ko si odgovoren za vodenje vlade v državi, kot je Italija.”

Vsi vedo, da negujem prijateljske odnose, sem lojalen in vedno povem, kar mislim. Nimam skritih namenov. Silvio Berlusconi

V intervjuju se je dotaknil tudi kontroverzne izjave, da je ameriški predsednik Barack Obama 'zagorel'. Zanikal je, da bi bila to zbadljivka in zatrdil, da je bila kot takšna dojeta zaradi medijev. Zagotovil je, da vedno premisli, preden spregovori. “Pripovedujem zgodbe in šale. Kar se tiče šal, vedno povem takšne, ki so sprejemljive za vse,” je zatrdil.

Miljarde težak medijski mogotec medije obtožuje tudi za to, da je njegova nekdanja žena in mati treh otrok Veronica Lario vložila zahtevek za ločitev. Verjela je namreč italijanskim časopisom, ki so pisali, da se je Berlusconi udeležil rojstnodnevne zabave 18-letne manekenke. Premier, ki je na stolčku najdlje časa od vseh dosedanjih italijanskih predsednikov vlad, je prepričan, da s prijateljstvom z mlado damo ni nič narobe. “To prijateljstvo ima pravico do zasebnosti.”

Zavrnil je tudi namige o plačevanju spremljevalk, ki naj bi se udeleževale njegovih zasebnih zabav. “Svojim spremljevalkam nikoli nisem plačal nič, razen nadomestila za njihove potne stroške,” je dejal že junija. Obtožbe mu sicer niso povzročile posebne škode, saj je njegova priljubljenost komajda padla, pa še to, zanimivo, samo med ženskami.

“Ko grem med ljudi, mi je kar nerodno ob vsej pozornosti, ki mi jo namenjajo. Vem, da si sicer lahko premislijo, vendar pa moram reči, da opažam, da sem v srcih mnogih Italijanov, kar mi tudi pokažejo.” Pisec pesmi, nepremičninski in zavarovalniški tajkun in lastnik nogometnega moštva je prepričan, da “me imajo radi vsi, s katerimi delam. Radi me imajo vsi v politiki”.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zahod.west
21. 10. 2009 21.37
cenzura pa dobro deluje ampak ponovim še enkrat o evropskih konservativcih samo slabo, o socialistih pa samo dobro
victoriosus
21. 10. 2009 21.07
Car je. Živi kot kralj, dol mu visi za medije, druge politike in za vseeee, ki ga ne marajo. Ni mu treba bit skromen ali hinavit skromnost. Car.
todokol
21. 10. 2009 19.06
Ampak res. Tale Berlusca bo sigurno vsaj še dvakrat mandatar (začasni ali redni) v svojem življenju. Pri naših sosedih imajo več vlad v enem letu, kot pa naša trenutna vlada v tem času sprejme protikriznih uspehov.
caspera1
21. 10. 2009 18.23
Pa kako je skromen: vsi ga imajo radi, moralni svetnik vseh Italijanov......... sem kar ganjena.
Cobra007
21. 10. 2009 17.55
Same neumnosti in laži... Poln je samega sebe...
aloalo
21. 10. 2009 17.45
revcek ne more vec.
Jethro
21. 10. 2009 16.34
Ja ubožec no, da se ne bo zjokal, ker je zgubil svojo imuniteto, ki ga je obvarovala pred posledicami svojih svinjarij. Dajte mu no en svilnat Swarowski robček, ker bo še šmrkeljca dobil.
bibi266
21. 10. 2009 15.38
TEMU SO LASJE ZRASLI ----DRUGIM PA OB TAKŠNI SLUŽBI IZPADEJO
d33pm1nd
21. 10. 2009 15.10
lol. to je isto kot da ti tašča reče: nočem se še stegnt, sam da tebe zaj*****:)