Ob obali Floride plava 900-kilogramski morski pes

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.K.
KOMENTARJI
50
Ob obali Floride plava petmetrska in 900 kilogramov težka samica belega morskega psa. Gre za drugi največji primerek morskega psa, ki so ga v zadnjem času zaznali v vodah Atlantika.

Ob vzhodni obali ZDA so opazili samico velikega belega morskega psa, ki tehta več kot 900 (942) kilogramov in meri skoraj pet metrov (4,7 metra). Veličastno samico so označili in zdaj sledijo njenemu gibanju.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

12. oktobra so jo tako opazili v bližini Myrtle Beacha. Potem se je ta gibala proti otočju na Floridi, Florida Keysu, kamor je priplavala v soboto, poroča CNN.  Samičko so poimenovali Unama’ki, kar v prevodu pomeni ''dežela megle''. Trenutno je Unama'ki drugi največji beli morski pes, ki so ga označili v  Atlantiku.

Sledite morskim psom v Atlantiku

Na tej povezavi si lahko ogledate gibanje vseh označenih morskih psov v Atlantiku.  Unama'ki so začeli spremljati 20. septembra na otoku Scatarie v Novi Škotski. 

Morski psi v Atlantiku
Morski psi v AtlantikuFOTO: Ocearch.org

''Unama'ki kot velika zrela samica nas lahko pripelje do mesta, kjer bo imela mladiče,''so optimistični v organizaciji OCEARCH, ki spremlja gibanje označenih morskih psov. "Dejavnost morskih psov v vodah Floridejeodaprilado oktobrana vrhuncu," pojasnjujejo strokovnjaki, ki poudarjajo, da so napadi morskih psov še vedno redki, pri ljudeh pa je "30-krat večja verjetnost, da jih bo na Floridi udarila strela, kot da jih bo ugriznil morski pes". Po drugi strani pa ribištvo po svetu vsako leto ubije okoli 100 milijonov morskih psov. Obiskovalce plaž v okolici pozivajo, naj se zavedajo svoje okolice in tveganja.