Tujina

Moskovska bolnišnica: opozicijski vodja Navalni ni bil zastrupljen

Moskva, 31. 07. 2019 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.P. / STA
Komentarji
3

Moskovska bolnišnica je sporočila, da vodja ruske opozicije Aleksej Navalni ni bil zastrupljen, saj so bili vsi izvidi negativni. Številni podporniki Navalnega sicer trdijo, da je bil zastrupljen v zaporu, kjer prestaja 30-dnevno zaporno kazen, o tem pa se je tudi sam razpisal v blogu.

Spomnimo, poročali smo, da je ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni pristal v bolnišnici med prestajanjem 30-dnevne zaporne kazni zaradi "alergijske reakcije". Zaprli so ga minuli teden zaradi pozivanja k protestom v Moskvi z zahtevo, da bi predstavnikom opozicije in nestrankarskim kandidatom omogočili kandidaturo na jesenskih lokalnih volitvah. Njegovi simptomi so kazali tudi morebitno zastrupitev z "neopredeljeno kemično substanco".

Danes je moskovska bolnišnica sporočila, da Navalni ni bil zastrupljen."Glede na rezultate opravljenih testov nismo našli snovi, ki povzročijo zastrupitev," je dejal vodja inštituta Sklifosovski Aleksej Tokarev. V njihovem laboratoriju so namreč opravili vse teste in niso našli sledi strupov. 

Mnogi pristaši opozicijskega vodja sumijo, da je bil zastrupljen.
Mnogi pristaši opozicijskega vodja sumijo, da je bil zastrupljen. FOTO: AP

Navalnega so v nedeljo iz zapora prepeljali v bolnišnico zaradi hudo otečenega obraza in rdečine na koži. V zapor so ga vrnili v ponedeljek, kljub nasprotovanju njegove dolgoletne zdravnice. Diagnosticirali so mu kontaktni dermatitis.

Tudi sam Navalni meni, da je mogoče, da je bil zastrupljen. Na svojem blogu je v ponedeljek zagotovil, da ni bil nikoli na nič alergičen, ter povedal, da so mu obrvi otekle do velikosti žogice za namizni tenis, preden so ga odpeljali v bolnišnico. Spomnil je na primere aktivista Pussy Riot Pjotra Verzilova, kritika Kremlja Vladimirja Kara-Murze ter ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
01. 08. 2019 13.04
Pri nas so množično šli na ulico, ko je vladal JJ. Sedaj se to več ne dogaja, vsi so zadovoljni, vsi pa komentirajo ali v javnosti gobezdajo samo zaradi lastne zabave.
dannyer
01. 08. 2019 12.18
+4
Pa nehajte s to propagando on ni opoziciski vodja to pripada drugi naj večji stranki v parlamentu in to je komunistična stranka z 43 sedeži. njegova stranka ima od 450 sedežih 0. prav tako od 3980 regionalnih sedežeh ima 0. kar pomeni ,da ga ni nikjer, po tej logiki je Vodja stranke DOM opozicijski vodja v sloveniji. mediji pa njihov fn
Razumnež
01. 08. 2019 07.40