Tujina

Moskva in Pariz v tesni navezi v krizi z Irakom

Moskva/Kairo, 03. 02. 1998 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodji francoske in ruske diplomacije, Hubert Vedrine in Jevgenij Primakov, sta se v današnjem telefonskem pogovoru dogovorila za tesno sodelovanje Moskve in Pariza v krizi z Irakom. Moskva je tudi opozorila, da sedanje resolucije Združenih narodov ZDA ne dovoljujejo uporabe sile zoper Irak. Izraelski premier Benjamin Netanjahu pa je pozval rojake, naj ostanejo mirni, češ da je možnost iraškega napada na Izrael v resnici "neznatna".

Rusija je vse države pozvala, naj se vprašajo, kakšne bi bile resnične posledice oboroženega napada na Irak. Na to vprašanje nihče ne more odgovoriti, je izjavil tiskovni predstavnik ruskega zunanjega ministrstva Genadij Tarasov. Francoski in ruski zunanji minister, Vedrine in Primakov, sta se dogovorila za usklajevanje dela francoskega odposlanca Bertranda Dufourcqa, ki naj bi jutri prispel v Bagdad, in ruskega odposlanca v Iraku Viktorja Posovaljuka. Tiskovni predstavnik ruskega zunanjega ministrstva Genadij Tarasov je dodal, da bo Posovaljuk v iraški prestolnici ostal, dokler njegova misija ne bo kronana z uspehom. Kaj razume pod uspehom, ruski zunanji minister ni natančno pojasnil.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.