Tujina

Moskva vnovič opozarja pred napadom na Irak

Moskva/Adana/Cape Town, 10. 02. 1998 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rusko zunanje ministrstvo je Washington danes opozorilo na morebitne posledice letalskih napadov na Irak, če bi zadeli skladišča orožja za množično uničevanje. Tiskovni predstavnik Genadij Tarasov je obenem ponovil, da Rusija kategorično zavrača uporabo sile proti Iraku.*** Iz vojaškega oporišča Incirlik na jugu Turčije pa medtem poročajo o povečani aktivnosti. Tam so nameščena ameriška in britanska letala v okviru misije za nadzor prepovedi letalskih poletov nad Irakom, ki je v veljavi od leta 1991. Iz oporišča je poletelo večje število bojnih letal, eno izvidniško letalo in letala za motenje radarskih sistemov. Južnoafriška republika pa je ZDA pozvala, naj pri reševanju iraške krize dajo prednost razumu in uporabi diplomacije. Kot je opozorilo južnoafriško zunanje ministrstvo, bodo v primeru bombnega napada žrtve civilisti in ne Sadam Husein.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.