Tujina

Mubaraku bodo znova sodili

Kairo, 13. 01. 2013 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Egiptovsko drugostopenjsko sodišče je ugodilo pritožbi na dosmrtno ječo za nekdanjega predsednika Hosnija Mubaraka zaradi smrti protestnikov med protirežimsko vstajo leta 2011. Ponovili bodo celotno sojenje.

Mubaraku bodo znova sodili.
Mubaraku bodo znova sodili. FOTO: Reuters

Egiptovsko drugostopenjsko sodišče je ugodilo pritožbi na dosmrtno ječo za nekdanjega predsednika Hosnija Mubaraka zaradi smrti protestnikov med protirežimsko vstajo leta 2011 ter odredilo ponovno sojenje.

Ponovljeno bo celotno sojenje, v okviru katerega so bili na zaporne kazni poleg Mubaraka obsojeni tudi njegova sinova Ala in Gamal, takratni notranji minister Habib al Adli in voditelji varnostnih služb.

Tako Mubarak kot njegova sinova in al Adli ostajajo v priporu, saj so obtoženi v več drugih primerih.

Pred predsedniško palačo v Kairu, kjer že več kot mesec dni protestirajo nasprotniki novega egiptovskega predsednika Mohameda Mursija, pa je prišlo do incidenta. Protestnike so z molotovkami in šibrovkami napadli zamaskiranci, pri čemer se je vnelo več šotorov protestnikov.

Posredovala je policija, ki je prijela dva napadalca. Pri tem je bilo ranjenih sedem policistov in 16 civilistov, je sporočilo egiptovsko ministrstvo za zdravje.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Castro*
13. 01. 2013 15.16
+1
sj se mi je kr zdel da se ne bo tak hitr udal. to le dokazuje kak težko je dokončno sklatit dol "najmočnejše". žalost.
tali?ni tom
13. 01. 2013 12.05
+0
komu bojo sodili uza mrtve v sedanjih protestih? egipčani so se zafural do konca ko so spodnesli mubaraka ! sedaj so v kažinu šele!
Alexxsaso@yahoo.ca
13. 01. 2013 14.09
Isto kot Libijci, Iračani, itn... Kjer se vmešajo kavbojci se vse podre...