Tujina

Na Filipinih marca nižja inflacija

Manila, 06. 04. 1999 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nižja marčevska rast cen prehrambenih izdelkov je na Filipinih povzročila občuten padec inflacije. Kot so sporočili iz filipinskega statističnega urada, so se v povprečju cene v tretjem mesecu letos v tej azijski državi glede na isti čas lani povečale za 8,7 odstotka, filipinski ekonomisti pa ocenjujejo, da bo v letu 1999 inflacija enoštevilčna.

V prvem četrtletju 1999 so se cene na Filipinih glede na prvo lansko trimesečje povečale za 10,1 odstotka, februarja pa je bila rast cen na drobno 9,9-odstotna.

V košarici, ki določa rast drobnoprodajnih cen na Filipinih, imajo največji vpliv prav cene prehrambenih izdelkov. V minulem mesecu so se te glede na enako obdobje lani povečale za 9,4 odstotka, pridelek na filipinskih poljih, ki je bil lani zaradi neurij občutno nižji, pa se je stabiliziral, kar se odraža tudi na cenah v prehrambeni industriji.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.