Tujina

Na Lošinju strmoglavilo letalo, dve osebi hudo poškodovani

Mali Lošinj, 08. 08. 2018 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na hrvaškem otoku Lošinj, v bližini letališča Ćunski, je strmoglavilo manjše letalo, v katerem so bile štiri osebe. Po prvih podatkih sta dva potnika huje poškodovana in so ju morali iz razbitin letala rešiti gasilci. Vzrok za nesrečo še ni znan.

Okoli poldneva je na hrvaškem otoku Lošinj strmoglavilo manjše letalo. Po prvih podatkih so bile v letalu štiri osebe, od teh sta najmanj dve huje poškodovani in so ju iz razbitin letala morali reševati gasilci, poročajo hrvaški mediji.

Dnevnik.hr sicer piše, da naj bi bila po neuradnih podatkih ena oseba v kritičnem stanju, tri pa huje poškodovane. Vse so z reševalnimi vozili prepeljali v bolnišnico.

Letalo Piper (Slika je simbolična.)
Letalo Piper (Slika je simbolična.) FOTO: Aerodata.it

Letalo je strmoglavilo v bližini letališča Ćunski, hrvaški policisti pa so bili o nesreči obveščeni ob 11.55.

Gre za manjše letalo ameriškega proizvajalca Piper Aircraft, registrirano v Italiji, ki ga je pilotiral italijanski državljan, je potrdilo hrvaško ministrstvo za pomorske zadeve, promet in infrastrukturo. Ni pa še znano, ali je bilo letalo last zasebnika ali pravne osebe.

Intervencijske službe nesrečo obravnavajo kot 'srednje intenzivnosti'. Po podatkih ministrstva letalo po nesreči na srečo ni eksplodiralo ali zagorelo.

Inšpektorji hrvaške Agencije za preiskave nesreč v zračnem, pomorskem in železniškem prometu so bili na kraju nesreče, več o okoliščinah in vzroku nesreče še ni znanega, je za hrvaški portal Index.hr dejal predstavnik ministrstva David Radas.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tarzan13
08. 08. 2018 17.07
+5
kakšna sreča da niso vsi umrli..
marsikdo
08. 08. 2018 16.29
+10
...iz ruševin letala...??? Ruševin??? (ne)pismenost pa taka
Houdor
08. 08. 2018 17.02
+4
hisne
08. 08. 2018 16.00
+6