Tujina

Na Madžarskem 30.000 podjetij z mešanim kapitalom

Budimpešta, 10. 02. 1998 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Madžarskem je lani nastalo več kot 4000 podjetij z mešanim kapitalom, tako da se je število <i>joint-ventures</i> podjetij na Madžarskem povečalo na 30.000. Večina med njimi je malih ali srednje velikih podjetij.

Med ustanovitelji podjetij z mešanim kapitalom je največ evropskih podjetij (2500), sledijo pa podjetja z azijskim (1200) in severnoameriškim kapitalom (200). Prek malih in srednje velikih podjetij je bilo lani na Madžarsko investiranih več kot 350 milijonov dolarjev, od tega so približno 40 odstotkov investirala ameriška podjetja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.