Tujina

Na Madžarskem naraščajo tuje naložbe

Budimpešta, 25. 01. 1998 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Naložbe podjetij, ki so večinoma ali delno v tuji lasti, so lani na Madžarskem znašale 69,3 milijarde forintov, kar je dvakrat več kot predlani, je sporočil osrednji statistični urad. Družbe, ki so v celoti v tuji lasti, so ustvarile 60 odstotkov od 4396 novih naložb ali 74 odstotkov vrednosti vseh neposrednih tujih kapitalskih naložb, kar je za dve tretjini (66 odstotkov) več kot v letu 1996. Povprečna tuja naložba je znašala 16 milijonov forintov, kar je dvakrat več kot predlani. Največ naložb prihaja iz ZDA, in sicer kar 45 odstotkov vseh oziroma za 28,5 milijarde forintov. Veliko so prispevali še naložbeniki iz Nizozemske, Francije in Nemčije.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.