Tujina

Na Madžarskem vse manj navdušenja nad zakonom

Budimpešta, 30. 01. 1998 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zadnji statistični podatki kažejo, da se vse manj mladih Madžarov navdušuje nad poroko. V obdobju med leti 1991 in 1996 se je število samskih ljudi starih med 25 in 29 let povečalo za desetino, kar strokovnjaki pojasnjujejo z dejstvom da se mladi danes kasneje finančno osamosvojijo.

Vse več otrok pa je rojenih zunaj zakona. V primerjavi s 70-imi leti se je njihovo število potrojilo. Vsak drugi otrok, rojen materi mlajši od 20 let, je rojen izven zakona, je pokazala statistika. Leta 1980 je kar dobih 70 odstotkov mladih izjavilo, da jim ostane nekaj plače za varčevanje, leta 1995 pa je bilo takšnih le še 36 odstotkov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.