Tujina

Španska policija: Pogrešana Nemca najverjetneje mrtva

Madrid, 11. 10. 2018 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / V.Š.
Komentarji
2

Na severovzhodu španskega otoka Majorka, kjer je zaradi torkovega močnega deževja in poplav umrlo najmanj 12 ljudi. Dve trupli so reševalci našli, a niso potrdili, ali gre za pogrešana Nemca. Še vedno se nadaljuje iskanje pogrešanega petletnega dečka. Še vedno ugotavljajo identiteto ene žrtve, domnevno tujca.

Reševalci so sporočili, da so v bližini avtomobila pogrešanega nemškega para našli truplo moškega in ženske, a niso potrdili, da gre za Nemca. Po poročanju nemških medijev, so predstavniki španske policije dejali, da sta pogrešana Nemca najverjetneje mrtva.

Pogrešane je iskalo približno 800 ljudi

Pogrešanega petletnega dečka in Nemca je iskalo približno 800 ljudi, ko se je zdanilo, pa sta se iskalni akciji pridružila tudi helikopter in dron s senzorjem za toploto, poroča španska televizija TVE.

Čiščenje po poplavah na Majorki.
Čiščenje po poplavah na Majorki. FOTO: AP

Ko je zaradi naliva poplavilo ulice mesta Sant Llorenc des Cardassar, je bil deček v avtu skupaj z mamo, ki ni preživela, je dejal tiskovni predstavnik regionalnih oblasti. Preživela pa je dečkova sestra, je dejal.

V poplavah je umrlo šest moških in štiri ženske, med žrtvami so britanski par in Nizozemka, so na Twitterju sporočile reševalne službe balearskih otokov. Med žrtvami je tudi moški, čigar identitete še niso ugotovili, predvidevajo pa, da je tujec.

Nadal odprl vrata svoje teniške akademije

Kot smo že poročali se je prvi tenisač sveta Rafael Nadal dejavno vključil v pomoč prizadetim v poplavah, ki so zajele njegovo domačo Majorko. Najprej je vzel v roke metlo in pomagal pri čiščenju blata z ulic in hiš, ki ga je za sabo pustila povodenj, zdaj pa je za za tiste, ki jim je povodenj zalila hiše in domove, odprl tudi vrata svoje teniške akademije.

Tistim prebivalcem Majorke, ki so ostali brez svojih bivališč je za začasno nastanitev na zložljivih posteljah ponudil prostore akademije, ki jo je na tem Balearskem otoku odprl pred dvema letoma.

"Žalosten dan za Majorko. Iskreno sožalje vsem, ki so izgubili svoje bližnje," je Nadal sporočil prek Twitterja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najbolj na udaru je bilo mesto Sant Llorenc des Cardassar

Potem ko je v dveh urah padlo več kot 230 litrov vode na kvadratni meter in so se ceste v mestu Sant Llorenc des Cardassar spremenile v besne reke vode in blata, so imeli prebivalci le malo časa, da se umaknejo pred poplavami. 

Z ulic mesta Sant Llorenc des Cardassar, ki leži približno 60 kilometrov vzhodno od glavnega mesta Balearov, Palme de Mallorce, so danes začeli odstranjevati blato, ki so ga nanesle poplave. Ulice so prekrite z zmečkanimi vozili, mokrimi vzmetnicami, uničenim pohištvom in izruvanim drevjem, lokalni prebivalci pa ob pomoči prostovoljcev skušajo rešiti najbolj vredne stvari iz tega, kar je po poplavah ostalo od njihovih domov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
11. 10. 2018 18.32
-1
Kaj material, za življenja je treba poskrbeti. Material se da prej ali slej nadomestiti, življenj nikoli.
Frigo
11. 10. 2018 13.00
-5
za nemca ni čudno k so šnofasti je tist nus zraven rinu k ga nic nebriga poznam nemško navado