Tujina

Na obali Tasmanije poginilo 62 kitov glavačev

Hobart/Sydney, 06. 02. 1998 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Navkljub dolgotrajnim prizadevanjem reševalcev je na zahodni obali Tasmanije poginilo 62 od 65 nasedlih kitov glavačev. Dva kita so v sredo popoldne s pomočjo vlečnic odvlekli na odprto morje, oblasti pa so v četrtek sporočile, da nameravajo na isti način rešiti še tretjega. Nasedli kiti merijo do 15 metrov in tehtajo do 40 ton, kar je bil po besedah enega od reševalcev glavni vzrok, da niso mogli rešiti večjega števila živali. Ni še jasno, zakaj so kiti nasedli.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.