Tujina

Na Papui ubili pet čarovnic

Port Moresby, 13. 02. 1998 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V pogorjih Papue Nove Gvineje so vaščani do smrti pobili pet žensk, osumljenih čarovništva, je sporočila policija. Načelnik policije Vzhodnih pogorij inšpektor Buckley Iarume je povedal, da so za umor pred dvema tednoma obtožili šest moških v vasi Navi. Zaradi močnega deževja, ki je vas odrezalo od sveta, so jih uspeli aretirati šele konec tedna. Moški so bili po Iarumejevih besedah prepričani, da so ženske - čarovnice krive tega, da ljudje in svinje umirajo v skrivnostnih okoliščinah: "Odločili so se vzeti zakon v svoje roke in pomorili te ženske". "Inkvizitorji" bodo stopili pred sodnika 24. februarja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.