Tujina

VIDEO: Na policijski postaji v Venezueli najprej upor zapornikov, nato hud požar. Umrlo je 68 ljudi

Valencia, 29. 03. 2018 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ti.Š. / STA
Komentarji
10

Na policijski postaji v venezuelskem mestu Valencia je najprej izbruhnil upor zapornikov, nato pa še požar, v katerem je umrlo 68 ljudi. Požar naj bi zanetili zaporniki, ki so med poskusom pobega zažgali vzmetnice. Med mrtvimi so domnevno tudi ženske in otroci, ki so bili v času požara na obisku pri zaprtih svojcih.

Na policijski postaji v venezuelskem mestu Valencia, glavnem mestu zvezne države Carabobo na severu Venezuele, je najprej izbruhnil upor zapornikov, nato pa še hud požar. Po dosedanjih podatkih je umrlo 68 ljudi.

Požar naj bi izbruhnil, ko so zaporniki med uporom najprej poskušali pobegniti, nato pa za talca vzeli paznika in zažgali vzmetnice, poroča BBC.

Sprva so poročali o petih smrtnih žrtvah, državni tožilec pa je nato v vrsti tvitov sporočil, da je umrlo 66 moških in dve ženski, ki sta bili ponoči na obisku pri zaprtih svojcih. Številni naj bi umrli zaradi zastrupitve z dimom. Kot so navedle oblasti, je požar že pod nadzorom.

Po novicah o požaru in žrtvah so se pred sedežem policije pričeli zbirati sorodniki zaprtih. Izbruhnili so nemiri, policija pa je množico razgnala s solzivcem. Po besedah predstavnika oblasti Jesusa Santandera je bil v nemirih ustreljen tudi policist.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Venezuelski državni tožilec Tarek William Saab je zagotovil, da so preiskavo o okoliščinah incidenta že uvedli, v državi Carabono pa so razglasili žalovanje.

Nasilje, neredi in upori so v venezuelskih zaporih - tudi zaradi prenatrpanosti - pogosti.

Država je še zmeraj sredi gospodarske krize, zaradi česar so številni zaporniki nastanjeni v objektih, ki naj bi kot zapor služili le začasno.

Po navedbah Carlosa Niete, vodje nevladne organizacije Okno svobode (Una Ventana a la Libertad), ki se zavzema za reformo zaporniškega sistema v Venezueli, naj bi bile nastanitvene zmogljivosti nekaterih tovrstnih objektov tako kar petkrat presežene. V organizaciji so odgovornost za incident pripisali pristojnemu ministrstvu in kaotičnim razmeram v regionalni policiji.

Podoben upor je v venezuelski državi Carabobo izbruhnil tudi prejšnji mesec, ko so zaporniki nekaj sojetnikov in paznikov vzeli za talce.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

appollyon
29. 03. 2018 18.55
+2
Če ne bodo kmalu nabavili protipožarne alarmne naprave se bojim da bo Maduro ostal brenz konkurence v politiki-
dragan krstic
29. 03. 2018 15.59
+5
Kordiš in Violetka sta predsedniku Maduru poslala sporočilo v katerem izjavljata da slovenska Levica in SD popolnoma podpirata zadušenje upora imperialistov v zaporu. Za tem uporom stojijo ZDA in ostali imperialisti sveta, ki hočejo izničiti napore demokratične Kube, Severne Koreje, Venezuele in slovenskih antiimperialistov da bi končno prevzeli oblast na našem planetu.
Rade 74
29. 03. 2018 11.28
+2
Nobena škoda.
faganel
29. 03. 2018 11.23
+5
Ne vem, nisem prepričan, če je to socializem. Mi smo ga imeli, a take (skoraj splošne) revščine ni bilo. Mislim, da je tu težava en človek in temu se reče diktatura. Sicer pa, roko na srce, socializem se izrodi zaradi (nekaj) ljudi, ki so v vodstvu, kot se izrodi vsak sistem, ko začnejo določeni ljudje "solirat" in "grabit"...
macro
29. 03. 2018 11.19
+1
Ja pa kaj mislijo? Da so v Sloveniji????
GlavniModerator
29. 03. 2018 10.03
+3
medtem so enega zivega zazgal na ulici, ker je ukradu jabolko. Ah ja socialisticni raj
DeVil66
29. 03. 2018 09.05
+1
če bi vsi ne bi bilo nobene škode...
trumpet2018
29. 03. 2018 08.47
+7
napišite raje,da se otroci hranijo z mrtvimi psi in da ljudje brskajo po smetnjakih,ker nimajo hrane,socializem v vsem svojem polnem sijaju, pred nekaj dnevi so se stepli pred smetnjakom,kdo bo prej pregledal smetnjak, če je kaj uporabnega v njemu.
beowulfsam
29. 03. 2018 09.51
-1
pepe, bejž nazaj na hiddenlol, da ti uničjo še tistih par celic. Če mislš koga krivit, krivi ljudi, ne pa sistema. Tko k pr nam, nikol ni noben kriv, čeprav je vsak kos papirja podpisan, za vsak e-mail se ve, kdo ga je poslal. Podobne so fore s podjetji...k da lahko podjetje samo, brez ljudi, karkoli naredi.
appollyon
29. 03. 2018 18.56
-1
Na čem si pa ti na Novichoku, ker v kolikor vem komunisti znate izdelovati samo strup, zdravila ni podrazno.