Tujina

Na Rabu zaradi nevarnosti eksplozije plina evakuirali 92 ljudi

Rab, 26. 06. 2019 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz starega mestnega dela mesta Rab na istoimenskem otoku so morali evakuirati 92 turistov in domačinov, saj je iz poškodovanega plinovoda enega izmed hotelov uhajala nevarna mešanica propan-butana. Zaradi sanacije plinovoda so pristojne službe zaprle del mesta, kjer je koncentracija plina največja.

Eden izmed hotelov v starem mestnem jedru mesta Rab je imel poškodovan plinovod, iz katerega je uhajala nevarna mešanica propan-butana. Luknjo so odkrili med polnjenjem, za evakuacijo domačinov in turistov pa so se odločili, ko so izmerili, da je koncentracija plina nevarna in bi lahko prišlo do eksplozije. 

Gasilci ocenjujejo, da je pod starim mestnim jedrom nastalo jezero plina. Čeprav so odprli kanalizacijske jaške, da bi s prezračevanjem zmanjšali njegovo koncentracijo, bodo očitno morali počakati, da se plin sčisti po naravni poti. Eden izmed gasilcev je dejal, da se zaveda, "da stanje s komercialnega in turističnega vidika ni ravno prijetno", a dodaja, da so morali meščane in goste evakuirati zaradi njihove varnosti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V naslednjih dneh bodo po zagotovilih mestne uprave stanje normalizirali, redno pa izvajajo tudi meritve koncentracije plina v ogroženem delu mesta. Župan Raba Nikola Grgurić poudarja, da ni razloga za paniko in da se bodo turisti lahko kmalu vrnili nazaj v hotel.

Gostom, ki so morali zapustiti hotel, se bodo na Rabu oddolžili z brezplačnimi enodnevnimi izleti, prav tako pa so jim zagotovili nadomestno namestitev, s katero so zadovoljni. Kljub nelagodju tako o predčasni vrnitvi domov ne razmišljajo, otoške oblasti pa jih sproti obveščajo o novih meritvah. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
26. 06. 2019 21.36
+2
Ni videti, da bi zaprli plinovod, le luknjo. Kdaj neki pa so ugotovili uhajanje plina in kar celo jezero spodaj, to je moralo trajati kar nekaj časa.
Mungos2
26. 06. 2019 21.18
+9
Groza !! Dunaj, Fužine, Rab....
RamzesII
26. 06. 2019 21.36
+6