Tujina

Na Severu Kosova volitve za zdaj potekajo mirno

Kosovska Mitrovica, 19. 05. 2019 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
L.Š. / STA
Komentarji
0

Predčasne lokalne volitve v štirih občinah na severu Kosova z večinsko srbskim prebivalstvom za zdaj potekajo mirno, je dejal srbski član centralne volilne komisije Stevan Veselinović. Tiskovni predstavnik policije za sever Kosova Branislav Radović pa je izpostavil, da volišča varuje "maksimalno število policistov".

Volilna udeležba do 11. ure je bila v severnem delu Kosovske Mitrovice 15,58-odstotna, glasovalo je 3437 volivcev. V Leposaviću je bila udeležba skoraj 17,96-odstotna (3262 volivcev), v Zvečanu 16,12-odstotna (1488 volivcev) in v Zubinem Potoku 13,76-odstotna (1174 volivcev).

Predčasne lokalne volitve v štirih občinah na severu Kosova z večinsko srbskim prebivalstvom za zdaj potekajo mirno.
Predčasne lokalne volitve v štirih občinah na severu Kosova z večinsko srbskim prebivalstvom za zdaj potekajo mirno. FOTO: AP

Volitve so razpisali, ker so tamkajšnji župani, ki so bili vsi člani Beogradu zveste Srbske liste, novembra lani odstopili. Povod za to je bila odločitev kosovske vlade o uvedbi carin na blago iz Srbije. Volišča bodo odprta od 7. do 19. ure, na volišča pa je bilo povabljenih 58.000 volivcev.

V soboto zvečer je bil sicer v Kosovski Mitrovici s strelnim orožjem ranjen srbski državljan, ki so ga prepeljali v bolnišnico, poroča srbska javna radiotelevizija RTS. Radović je za RTS dejal, da je šlo po do zdaj znanih podatkih za obračun, motiv pa še preiskujejo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.