Tujina

Na severu Mehike strmoglavilo zasebno letalo, najmanj 13 mrtvih

Monterrey / Las Vegas, 07. 05. 2019 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na težko dostopnem območju na severu Mehike je strmoglavilo zasebno potniško letalo, ki je bilo na poti iz Las Vegasa v Monterrey. Na krovu je bil tudi 55-letni bogataš Luis Octavio Reyes Dominguez z ženo in tremi otroki. Mehiške oblasti na podlagi posnetkov razbitine predvidevajo, da nesreče nihče ni preživel.

Na odročnem območju na severu Mehike, v goratem predelu v zvezni državi Coahuila, je v nedeljo strmoglavilo zasebno potniško letalo z najmanj 13 ljudmi na krovu (nekateri tuji mediji sicer poročajo o skupno 14 potnikih in članih posadke). Letalo je bilo na poti iz Las Vegasa v mehiški Monterrey.

Reševalci so razbitine letala odkrili v ponedeljek iz zraka. Mehiške oblasti na podlagi posnetkov razbitine domnevajo, da nesreče ni preživel nihče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potniki in člani posadke naj bi bili stari med 19 in 57 let, večina naj bi bila Mehičanov. Mehiški mediji poročajo, da je bil na letalu tudi 55-letni bogati poslovnež Luis Octavio Reyes Dominguez z ženo in tremi otroki. Vsi skupaj so se v nedeljo vračali domov po ogledu sobotnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu med Mehičanom Saulom Alvarezom in Američanom Danielom Jacobsom.

Kontrolorji letenja so stik z letalom izgubili v nedeljo pozno popoldne po krajevnem času, nato se je začelo iskanje. Vzrok nesreče še ni znan. Letalo challenger 601 kanadskega proizvajalca Bombardier naj bi se pred strmoglavljenjem po navedbah medijev skušalo izogniti neurju.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
07. 05. 2019 15.50
Oblasti domnevajo na podlagi posnetka ..., s strokovnimi zadevami naj ukvarja stroka, ne politika. To lahko sklepamo, da si bodo vzeli čas reševanje, saj so prepričani, da ni nihče preživel.
Lev07
07. 05. 2019 14.35
-1
Grozna smrt! Zanima pa me - pod sliko piše 14 mrtvih, naši pišejo 13?
Seetheworld
07. 05. 2019 12.41
+4
Svetovni mediji so o tem tragičnem dogotku že obveščali včeraj. 24 ur pa dan za tem. Smo informirani 24 ur pred 24 ur. Sicer pa kruta nesreča. R. I. P.
boris c
07. 05. 2019 12.11
+8
Na žalost dobro cepajo dol zadnje čase.