Tujina

Kim Han Sol, sin umorjenega Kim Džong Nama, se je oglasil na spletu: Z mamo in sestro smo na varnem

Seul, 08. 03. 2017 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Youtubu se je pojavil kratek posnetek, v katerem nastopa 21-letni sin umorjenega Kim Džong Nama, Kim Han Sol. Doslej neznana skupina za civilno obrambo Cheollima ga je skupaj s sestro in mamo namestila na neznani lokaciji. "Smo na varnem," sporoča Sol.

Kim Han Sol, sin umorjenega Kim Džong Nama, se je pojavil v kratkem videoposnetku na Youtubu, v katerem sporoča, da je skupaj s svojo mamo in sestro na varnem. Zanj je ob pomoči nizozemskih, ameriških in južnokorejskih organov poskrbela do zdaj neznana skupina za civilno obrambo Cheollima (CCD), ki je tudi objavila videoposnetek.

"Moj oče je bil umorjen," je dejal Kim Han Sol. "Upam, da bodo šle stvari kmalu na bolje," je še dodal.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

To je prvi odziv katerega izmed članov družine umorjenega Nama.

Da je na videoposnetku 21-letni Kim Han Sol, je že potrdila južnokorejska obveščevalna agencija. Policija je prav tako potrdila, da je na posnetku ista oseba, kot v intervjuju, ki ga je s sinom Kim Džong Nama leta 2012 za finsko televizijo objavila novinarka Elisabeth Rehn.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Kot je znano, sta Kim Džong Nama na malezijskem letališču napadli dve ženski in ga poškropili z živčnim bojnim strupom, zaradi česar je umrl že na poti v bolnišnico. Umor preiskujejo malezijske oblasti, ki kljub zahtevam severnokorejskih oblasti do konca preiskave ne želijo izročiti trupla. Incident je sprožil diplomatski spor med državama.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ServerAUTOMATIC
08. 03. 2017 22.54
-1
Kim Hal Sol bodoči vladar Severne Koreje, če bo šlo po Kitajskem načrtu, sicer Severna Koreja bo združena z južno, če bodo Američani bliskovito presenetili strica in Kitajce.
ServerAUTOMATIC
08. 03. 2017 21.41
+1
Ne skrbi , stric bo kmalu gotof. Američani že pripravljajo teren.
Štefan Sobo?an
08. 03. 2017 16.43
+1
STRAH PRED STRICEM - Komentar pod tem naslovom je med objavljanjem izginil, zato sm napisal krajšo verzijo. Zdaj pa vidim, da je "izginuli" prišel na svetlo. Toliko v pojasnilo in - opravičilo.
Štefan Sobo?an
08. 03. 2017 16.39
+2
KIM HAN SOL JE 2013. leta diplomiral na mednarodnem "koledžu" v Mostarju, nato pa odšel v Francijo, kjer je študij nadajeval,a je nekajkrat "izginil", ker se je čutil ogroženega. Je oporečnik, ki se, tako kot sedaj zastrupljeni oče,ni strinjal s stričevim režimom.Fant in njegova družina je/so ogroženi. Ogrožen pa je tudi Stric, saj bo prej ko slej "padel",čeprvase zdaj šopiri z raketami.
Štefan Sobo?an
08. 03. 2017 16.30
+2
STRAH PRED STRICEM - V redu je, če se je Kim Han Sol oglasil v mediju; presenečenje namreč ne bi bilo, ko bi se ne oglasil, kajti ne le njegov oče, zastrupljen v Maleziji,ampak tudi njegov sin, torej on Kin Han Sol, je spoznal, da je s Severno Korejo,ki jo vodi njegov stric (očetov polbrat), marsikaj narobe in to si je že pred leti drznil reči v javnem instervjuju. Fant je dve leti študiral na mednarodni fakulteti v Mostarju (BiH), kjer je jeseni 2013. leta diplomiral, nato pa odšel v Francijo, kjer je s študijem nadaljeval, a je v nekem obdobju "izginil", vendar se je čez čas (ko so oblasti poskrbele za večjo varnost) pojavil na predavanjih. Kod vse se je "potikal" zadnja tri leta? Ob tem kaže še dodati, da je tudi Kin Han Sol večrat omenjal, kakšen je severnokorejski režim,hrati pa tudi dodajal, da njegoega očeta, ki zdaj leži mrtev v Maleziji, ni zanimal "prestol",ampak delo na socialnem področju. No, Kin Han Sol pa seveda ni izjavljal, kaj njega zanima, in zato se lahko Stric upravičeno boji, da bi ga utegnil miroljuben nečak - sodriniti
ho?emVšolo
08. 03. 2017 16.10
+2
mu gre kar na smeh, ker ve da bo kmalu novi predsednik
ServerAUTOMATIC
08. 03. 2017 21.42
Hi, hi,.....na to pa nisem pomislil. To, to.
bema1201
08. 03. 2017 15.15
+2
Pred komunističnimi zločinci nisi nikjer na varnem, še mrtvega te vržejo v brezno kot žival, ker nimajo nobenega spoštovanja do ničesar.
hondica
08. 03. 2017 15.20
+1
Človek v komunizmu je nula. Tam naredijo vse za sistem, sistem, pa je zaradi ljudi, ki so nule, ravno tako nula.
bema1201
08. 03. 2017 15.32
+0
Večjega zla kot je komunizem ni nikoli biloin na veliko žalost to zlo še vedno obstaja. V komunističnih sistemih ljudje kot ljudje sploh ne obstajajo ampak so kot ovce ki blejajo kakor jim komunistična vrhuška ukazuje. To smo lahko videli v SZ, Kitajski, Cubi, S,Koreji pa tudi v Jugoslaviji skratka povsod kjer obstaja ta rdeča kuga in na žalost posledice vsega tega še danes občutimo tudi v Sloveniji.
mikica247
08. 03. 2017 16.10
+1
Res? Ste vsi tako prepričani? Vprašajte svoje starše kje so raje živeli v socializmu ali navidezno svobodnem kapitalizmu.
Transformerji
08. 03. 2017 13.53
-4
Tako država vspodbuja turizem? - ta novica je bolj zanimiva, koga pa zanima ta novica???
yaks
08. 03. 2017 15.38
+0
Desnica boli
08. 03. 2017 12.57
+13
Tega ne bi smel sporočit ...

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.